Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarhs pateicas metropolītam Aleksandram par pareizticības izplatīšanu Latvijā (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Krievijas Pareizticīgās baznīcas patriarhs Kirils Rīgas un visas Latvijas metropolīta Aleksandra kalpošanas 30. gadadienā pateicies viņam par pareizticības izplatīšanu Latvijā.

Nosūtītajā vēstulē patriarhs Kirils pateicas par viņa ieguldītajām pūlēm un mūsdienīgu, skaistu un patiesu pareizticības sludināšanu, kā arī par garīgās dzīves pieaugumu sabiedrībā.

Pateicības un apsveikuma vārdus metropolītam Aleksandram nosūtījuši arī Ukrainas pareizticīgo baznīcas metropolīti, Taškentas un Uzbekistānas metropolīts, vairāki Maskavas patriarhi un episkopi.

TVNET jau ziņoja, ka šodien svinīgā pasākumā tiks atzīmēta Rīgas un visas Latvijas Metropolīta Aleksandra kalpošanas 30. gadadiena.

Pa godu šim notikumam svētdien uz Rīgas Kristus Piedzimšanas katedrāli tika atvesta brīnumdarošā Vissvētās Dievadzemdētājas un Mūžamjaunavas Marijas Jakobštates ikona un šodien plkst.8.30 notiek svētku Dievišķā liturģija un pateicības aizlūgums.

Pēc aizlūguma notiks Metropolīta Aleksandra kalpošanas 30.gadadienas svinīgās pieņemšanas pasākums, kurā piedalīsies arī Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks stratēģiskās plānošanas jautājumos Uldis Sesks (Liepājas partija).

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu