Lietuvas Seims izsaka uzticību premjeram Skvernelim

LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lietuvas Ministru prezidents Sauļus Skvernelis
Lietuvas Ministru prezidents Sauļus Skvernelis Foto: Ieva Leiniša/LETA

Lietuvas Seims otrdien izteica uzticību premjerministram Sauļum Skvernelim. Par uzticību Skvernelim nobalsoja 83 deputāti, pret bija viens, bet 30 deputāti atturējās.

Prezidents Gitans Nausēda 12.jūlijā tūlīt pēc stāšanās amatā saskaņā ar valsts konstitūciju pieņēma no premjera Skverneļa un viņa valdības tā dēvēto pieklājības demisiju, bet 18.jūlijā nominēja līdzšinējo valdības vadītāju premjera amatam, nododot viņa kandidatūru Seima vērtējumam.

Pēc parlamenta uzticības saņemšanas Skvernelim un Nausēdam būs jāsaskaņo izmaiņas valdības sastāvā.

Ministru kabineta sastāvs tiek pārskatīts, jo 5.jūlijā līdzšinējās valdošās koalīcijas partijas - Zemnieku un zaļo savienība un Sociāldemokrātu darba partija - parakstīja līgumu par jaunas koalīcijas izveidi ar divām partijām, kuru frakcijas koalīciju līdz šim atbalstījušas konkrētos parlamenta balsojumos, - partiju "Kārtība un taisnīgums" un "Lietuvas poļu vēlēšanu akciju-Kristīgo ģimeņu savienību", un koalīcijas partijas savā starpā vienojušās par valdības sastāva pārskatīšanu.

Skvernelis otrdien Seimā, atbildot uz žurnālistu jautājumu, kādi ministri tiks noteikti nomainīti, teica, ka tie būšot iekšlietu, satiksmes un zemkopības ministri.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu