Maskavā kārtējo reizi aizturēts Aleksejs Navaļnijs (2)

Papildināts
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Maskavas policija trešdien aizturējusi Krievijas opozīcijas līderi un Korupcijas apkarošanas fonda vadītāju Alekseju Navaļniju, ziņo Krievijas medijs “Meduza”.

Par aizturēšanu Navaļnijs paziņojis savā “Instagram” profilā.

Navaļniju aizturējusi īpašu uzdevumu policijas vienība brīdī, kad viņš izgājis no savas mājas, lai dotos rīta skrējienā.

"Patiesību runā, ka sports reizēm ir kaitīgs. Izgāju no mājām paskriet un nopirkt sievai ziedus, viņai šodien dzimšanas diena. (..) Pie kāpņu telpas - mazs autobuss ar OMON un mani aizturēja. Tagad, kā muļķis, sporta biksēs atrodos policijas nodaļā," videoierakstā “Instagram” pavēstīja Navaļnijs.

Pēc aizturēšanas Navaļnijs nogādāts policijas iecirknī.

Viņa advokāte Olga Mihailova, atsaucoties uz Navaļnija vārdiem, pavēstīja, ka viņš aizturēts par atkārtotu publisku akciju norises noteikumu pārkāpumu.

20.jūlijā notikušajā mītiņā par brīvām vēlēšanām Maskavā Navaļnijs ierosināja 27.jūlijā pie Maskavas mērijas sarīkot protesta akciju, ja opozīcijas kandidāti netiks reģistrēti dalībai Maskavas domes vēlēšanās.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Алексей Навальный (@navalny) on

Pagājušajā sestdienā uz mītiņu Maskavas centrā, pieprasot brīvas un godīgas pašvaldību vēlēšanas, pulcējās apmēram 21,5 tūkstoši cilvēku, tostarp opozīcijas politiķi.

Opozīcijas politiķi un atbalstītāji pulcējās pēc tam, kad Maskavas varasiestādes atteicās reģistrēt Kremļa kritiķu kandidatūras septembrī gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu