Velsiešu nacionālisti protestē pret bezvienošanās Brexit

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Brexit pretinieku demonstrācija Londonā
Brexit pretinieku demonstrācija Londonā Foto: AFP/AP/REUTERS/EPA/Scanpix

Velsas ziemeļos Kernārfornas ielās sestdien izgājuši vairāki simti velsiešu nacionālistu, lai piedalītos "neatkarības maršā" un protestētu pret bezvienošanās Brexit, uz kuru vedot Lielbritānijas jaunā premjerministra Borisa Džonsona konservatīvā valdība.

Viens no demonstrācijas organizatoriem uzsvēra, ka velsiešiem esot līdz kaklam, ka citas tautas lemjot par viņu likteni. Viņš piebilda, ka velsieši ir gatavi neatkarībai.

Iepriekš Lielbritānijas parlamenta deputāte Liza Sevilja-Robertsa, kas pārstāv velsiešu nacionālistu partiju "Plaid Cymru", norādīja, ka Džonsona kabinetā ir vislabējākie stingrā breksita piekritēji.

Džonsona vadībā Lielbritānija "dodas uz katastrofālu bezvienošanās Brexit, kas, iespējams, uz visiem laikiem izputinās mūsu kopienas, rūpniecību un dzīvesveidu", uzsvēra Sevilja-Robertsa.

Viņa piebilda, ka Velsas neatkarības kustība ir "spēks, kas noraida regresīvo, aprobežoto un pagātnē vērsto Lielbritānijas valsti".

"Plaid Cymru" līderis Ādams Praiss šonedēļ publiskotajā atklātajā vēstulē Džonsonam norādījis, ka Velsa "būs viens no pirmajiem bezvienošanās Brexit upuriem".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu