Vāks ziedojumus Siguldas vagoniņa idejas autora piemiņas skulptūras izveidei

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Atzīmējot Siguldas vagoniņa 50 gadu jubileju un godinot Siguldas patriotu, novadpētnieku, Siguldas vagoniņa idejas autoru un īstenotāju Aivaru Janelsīti, no 1.augusta tiks uzsākta piemiņas monētu tirdzniecība ar mērķi savākt līdzekļus Janelsīša piemiņas skulptūras izveidei, informēja Siguldas novada domē.

Lai īstenotu ieceri, ikviens atbalstītājs var iegādāties īpašu piemiņas monētu, tādējādi ziedojot piemiņas skulptūras izveidei. Vienas monētas pārdošanas cena būs 15 eiro.

Piemiņas skulptūras projekta idejas autors un virzītājs ir Siguldas vagoniņa koncesionāra SIA "LGK atrakcijas" valdes loceklis Ivars Beitāns, bet prototipa un skulptūras mākslinieks ir Valtis Barkāns.

Piemiņas skulptūras projekta kopējās izmaksas ir 40 000 eiro. Pirmajā monētu partijā ir izlaistas 2500 monētas ar mērķi savākt ziedojumus 25 000 eiro apmērā. Ja interesentu atsaucība būs lielāka, tiks izlaista papildu monētu sērija. Iztrūkstošo naudas summu plānots iegūt no uzņēmumiem un lielākiem ziedotājiem.

Piemiņas monētas jau no 1.augusta būs iespējams iegādāties Siguldas vagoniņa kasē, Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā Ausekļa ielā 6 un pie Gūtmaņalas, kā arī Livonijas ordeņa Siguldas pilī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu