Strīķe: Neticu, ka koalīcijā JKP vietā varētu paņemt ZZS (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Jaunās Konservatīvās partijas valdes locekle Juta Strīķe
Jaunās Konservatīvās partijas valdes locekle Juta Strīķe Foto: Paula Čurkste/LETA

Viena no Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderēm Juta Strīķe netic, ka koalīcijā JKP vietā varētu paņemt Zaļo un zemnieku savienību (ZZS).

"Neticu, ka tas var notikt," intervijā "Latvijas Avīzei" paziņojusi Strīķe, "jo vai tad "Jaunā Vienotība" vairs būtu "Jaunā Vienotība"? Tā pārvēršas par "Vecumveco Vienotību"."

Strīķes vērtējumā, JKP nomaiņas gadījumā "tajā pašā dienā, kad ierauga pie koalīcijas galda sēžam zaļzemnieku pārstāvjus, visi ministri no pašreizējās valdības var aizmirst par aizsāktām reformām". Apturēta tiktu gan reģionālā reforma, kam ZZS ilgstoši pretojusies, gan pārmaiņas Satiksmes ministrijā, kur ZZS bloķēšot jebkurus lēmumus, izteikusies politiķe.

"Treškārt, minēju tikai "Jauno Vienotību", bet neteicu, ka arī citas partijas, kad uzelpojušas svaigu, no ZZS brīvu gaisu, nevēlēsies stāties politiskās ģimenes attiecībās un būt atkarīgas no Lemberga un viņa kontrolē esošiem spēkiem. To nevaru iedomāties, kad daudziem veco partiju politiķiem izdevies pārraut vecās saites, ka būtu reāli tās atjaunot. Esmu pārliecināta, ka ne tikai mūsējā, bet arī citās partijās ir deputāti, kas uzskata par pilnīgi nepieļaujamu būt koalīcijā ar ZZS. Tas padara scenāriju JKP vietā ZZS par neiespējamu," ir pārliecināta Strīķe.

Kā ziņots, JKP pēc domstarpībām par Normunda Mežvieta pārapstiprināšanu Valsts drošības dienesta vadītāja amatā paziņoja, ka Krišjāņa Kariņa (JV) valdībai parādot dzelteno brīdinājuma kartīti. Apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK priekšsēdētājs Raivis Dzintars, komentējot domstarpības valdībā, pēc tam izteicās, ka JKP interesēs varētu nebūt sevi valdībā nomainīt ar Zaļo un zemnieku savienību.

Taujāta, vai pastāv iespēja, ka JKP "izvelk sarkano kartīti" un pati pamet valdību, Strīķe paudusi viedokli, ka valdības lietas esot godīgi izrunātas un "vismaz pagaidām nav nekāda pamata domāt par tālāku kartīšu rādīšanu".

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu