Ministrs: Pašlaik nav signālu, ka Irāna varētu atbrīvot daļu aizturētā kuģa apkalpes (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Foto: Ieva Leiniša/LETA

Pastāv teorētiska iespēja, ka Irāna daļēji atbrīvo Hormuza šaurumā aizturētā britu tankkuģa apkalpi, tostarp kapteiņa palīgu no Latvijas, atstājot uz kuģa tikai pašu vadību, bet pašlaik nekādu šādu signālu nav, intervijā Latvijas Radio izteicās Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Ministrs atkārtoti atteicās prognozēt, kad situācijai varētu panākt kaut kādu risinājumu, jo tās būtu tikai nepamatotas spekulācijas.

Rinkēvičs atkārtoti informēja, ka Latvijas Ārlietu ministrija ir pārliecinājusies, ka Hormuza šaurumā aizturētā tankkuģa apkalpei, kurā ir arī Latvijas pilsonis, tiek nodrošināti gana labi sadzīves apstākļi.

Jau ziņots, ka ASV Valsts departamentā ir notikusi tikšanās, kuras laikā Latvijas pārstāvim ASV puse ir izteikusi aicinājumu Latvijai iesaistīties Hormuza šauruma aizsardzības koalīcijā. Latvija vērtēs ASV priekšlikumu iesaistīties Hormuza šauruma, kas no Persijas līča ved uz Indijas okeānu, aizsardzības koalīcijā, taču Aizsardzības ministrija jau patlaban atzīst, ka Latvija kuģus uz šaurumu nosūtīt nevarētu, jo Jūras spēku rīcībā esošie kuģi neatbilst šāda veida operācijām.

Ārlietu ministrija norādīja, ka drošības situācija Persijas jūras līča reģionā ir sarežģīta. Tāpēc saspīlējuma mazināšanu un konflikta deeskalāciju nepieciešams paveikt diplomātiskā ceļā. Latvija šobrīd vērtē iespējas sniegt ieguldījumu starptautiskajos centienos, kas vērsti uz drošības un stabilitātes veicināšanu reģionā, aģentūru LETA informēja ministrijā.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu