Noslēdzies Krasta ielas remonts (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X

31. jūlijā Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs kopā ar Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētāju Vadimu Faļkovu, speciālistiem no Rīgas domes Satiksmes departamenta, būvniekiem un būvuzraugiem iepazinās ar būvniecības darbu procesu uz Salu tilta un pabeigto remontu Krasta ielā.

Sanāksmes laikā tika apskatīta Krasta iela, kurai ir veikta seguma atjaunošana. Būvdarbus pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma veica SIA “Binders” par kopējo summu 8,13 miljoni eiro.

Ielai tika veikta seguma atjaunošana, ieklājot asfaltbetonu uz brauktuves divās kārtās 102 122 kvadrātmetru platībā, pilnībā nomainītas novecojušās apmales un ieklāts jauns segums ietvēm.

Tuvākajā laikā plānots veikt arī apzaļumošanu.

Foto: Krasta ielas atjaunošana
Foto: Krasta ielas atjaunošana Foto: Jānis Škapars/TVNET

Savukārt Salu tilta pārbūve apsteidz plānotos tempus. Darbi tiek organizēti tā, lai, sākoties jaunajam mācību gadam, būvdarbu process pēc iespējas mazāk ierobežotu satiksmes plūsmu.

Līgums paredz, ka būvdarbus uz Salu tilta jābeidz 2020. gada beigās,

taču, kā uzsver būvnieki, lielāko daļu būvdarbu plānots pabeigt līdz šā gada beigām.

Salu tilta otrās kārtas ietvaros tiek pārbūvēta estakāde pār Bieķengrāvi, satiksmes pārvads pār Krasta ielu, tilts pār Bieķengrāvi Mūkusalas apļa daļā, kā arī satiksmes pārvads Lucavsalā un četras estakādes Zaķusalā. Tilta pārbūves laikā tiks nomainītas monolītās brauktuves plātnes, izbūvēts jauns segums, sakārtota lietus ūdens kanalizācijas sistēma, izbūvēts apgaismojums, uzstādītas jaunas inženierkomunikācijas un videonovērošanas kameras.

Salu tilta otrās kārtas būvniecības izmaksas ir 19,7 miljoni eiro, un būvdarbus pēc Rīgas domes Satiksmes departamenta pasūtījuma veic pilnsabiedrība “ACB un Tilts”.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu