“Spēks pateikt NĒ” jautā: kas ir stiprs cilvēks?

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Bieži vien ar vārdu salikumu “stiprs cilvēks” saprotam cilvēku, kurš aktīvi nodarbojas ar dažādām fiziskajām aktivitātēm un bez problēmām spēj pacelt pat vissmagāko iepirkumu maisiņu. Taču patiesībā cilvēki var būt spēcīgi arī savās izvēlēs. Tāpēc kampaņas “Spēks pateikt NĒ!” vēstnesis Mārtiņš Kapzems uzrunāja cilvēkus, lai noskaidrotu – kur meklējams viņu spēks pateikt “NĒ” alkoholam.

Aptaujātie vienbalsīgi atzina, ka spēcīgs cilvēks var būt gan veselīga dzīvesveida piekritējs, gan cilvēks ar spēcīgu raksturu un viedokli teikt “NĒ” lietām, kas kaitē viņu veselībai. Savukārt, runājot par to, kur meklēt spēku pateikt “NĒ”, atbildes atšķīrās, jo katrs savu spēku meklē citviet. Kādam palīdz ticība, kādam - ģimene, bet kādam citam – raksturs. Taču, ja šķiet, ka spēku pateikt “NĒ” neizdosies atrast paša spēkiem, tad vienmēr var lūgt palīdzību gan apkārtējiem – ģimenei, draugiem, radiem, gan arī speciālistiem – psihologam, ģimenes ārstam vai narkologam. Sīkāku informāciju par narkoloģisko palīdzību meklē šeit.

Veselības ministrija organizē kampaņu “Spēks pateikt NĒ!”, lai aicinātu jauniešus un sabiedrību kopumā atteikties no smēķēšanas un alkohola lietošanas. Kampaņas mērķis ir informēt par veidiem, kā risināt problēmsituācijas, kad nereti par glābiņu tiek uzskatīts cigaretes dūms vai malks grādīga dzēriena. Vēlamies iedvesmot uz rīcību, kas pilnveido un nedara pāri veselībai. Kampaņas komanda aicina – parādi savu spēku pateikt „NĒ!”.

Kampaņa tiek īstenota ESF 9.2.4.1. pasākuma „Kompleksi veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi” ietvaros. Aktuālā informācija par kampaņu atrodama vietnē www.ESparveselibu.lv.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu