Salons dūmos, pilots nolaižas gāzmaskā: pasažieri par haosu "British Airways" lidmašīnā (5)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: kadri no video

Pirmdien aviokompānijas "British Airways" reisa Londona-Valensija pasažieri piedzīvoja baisus brīžus, kad neilgi pirms nosēšanās lidmašīnas salonu piepildīja dūmi, vēsta raidorganizācija BBC.

Aviosabiedrība apstiprināja, ka reisa BA422 laikā noticis "incidents". Lidmašīna "Airbus A321" esot "pieredzējusi tehnisku problēmu", teikts kompānijas paziņojumā.

Lai izkļūtu no lidmašīnas, pasažieriem nācās šļūkt pa piepūšamajiem slīdkalniņiem, ko izmanto ārkārtas situācijās. Trīs pasažieri tika nogādāti slimnīcā, bet līdz šim visi jau tikuši izrakstīti.

"British Airways" atvainojās 175 pasažieriem, kas atradās lidmašīnā.

"Apkalpe ar mums nekā nekomunicēja, lai gan daži jau bija sākuši valkāt skābekļa maskas un uguns aizsargtērpus," stāsta pasažiere Geila Ficpatrika, kura bija devusies ceļojumā kopā ar vīru. "Cilvēki raudāja un tvēra pēc elpas. Patiešām bija bailīgi."

Pasažiere Reičela Džupa, kura lidmašīnā bija kopā ar saviem bērniem, sacīja, ka salons ar dūmiem esot piepildījies "ļoti ātri" - apmēram desmit minūšu laikā. Baltie dūmi esot ienākuši salonā pa ventilācijas sistēmu. Tomēr nekāda oficiāla paziņojuma no apkalpes neesot bijis.

"Tas notika ļoti ātri. Nevarēja saskatīt pasažierus, kas atradās divu sēdvietu attālumā," teica Džupa, kura ir "BBC Panorama" redaktore.

Kad lidmašīna sāka nolaišanos, Džupa dzirdēja aicinājumus "mesties zemē", lai pasažieri varētu elpot tīrāku gaisu tuvāk pie lidmašīnas grīdas.

Sieviete uzslavēja pilota "visnotaļ gludo nolaišanos". "Mēs vēlāk uzzinājām, ka pilota kabīne bija pilna ar dūmiem un viņš bija uzvilcis gāzmasku," piebilda Džupa.

Tikmēr apkalpe apmēram trīs līdz četras minūtes pēc nolaišanās neesot spējusi atvērt avārijas izeju durvis.

Kad tas tomēr izdevās un pasažieri nošļūca pa slīdkalniņiem, viņiem pretī steidzās glābšanas dienestu darbinieki.

"Mums vienkārši pateica, lai skrienam pēc iespējas tālāk no lidmašīnas," teica Džupa.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu