Pārvērtības “Skaistais spēks”: krāsotāja Ilze pārtop valdzinošā siržu lauzējā

Gerda Pulkstene
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jau tradicionāli TVNET «Egoiste» uzrunā dāmas pieteikties skaistuma piedzīvojumam, lai, iespējams, būtu starp laimīgajām, kuras izbaudīs lutināšanu  pārvērtību procesā. Šoreiz sadarbībā ar veikalu tīklu Drogas meklējām sievietes - personības, kuru ikdiena saistīta ar profesiju, kas prasa spēku, drosmi un pat vīrišķīgu izturību. Laiks pirmajai rakstu “Skaistais spēks” sērijas varonei Ilzei, kuras ikdiena paiet fiziski smagā krāsošanas darbā.

Stāsts par Ilzi: piedzimusi ar pistoli rokās

Četrdesmit četrus gadus vecā Ilze no Tukuma šobrīd savu ikdienu jau no sešiem rītā pavada ar krāsotāja pistoli rokās.

Apzinoties, ka šī trauslā būtne ik dienu apstrādā 140 durvis (gan gruntējot, gan krāsojot), gribas pajautāt, kāpēc šāda izvēle un kur viņa rod tam enerģiju.

“Man jau izsenis paticis taisīt remontus, līmēt tapetes un krāsot. Man patīk radīt kārtību ap sevi,” smaidot stāsta Ilze. “Esmu arī izmācījusies par celtnieku. Tomēr īstā darba meklējumos pabiju gan lakotājas amatā, gan mašīnrūpnīcā krāsoju durvju rokturus. Diemžēl šis uzņēmums izbeidza savu darbību, un man jau nolaidās rokas...” Tomēr dzīve bija lēmusi, ka šajā brīdī Ilzei atvērsies citas durvis – viņai bija iespēja doties mācīties uz Somiju, lai turpinātu strādāt Latvijā.

“Tā bija ideāla izdevība, un tagad esmu darbā, ko patiešām protu un mīlu. Man ļoti patīk mans darbs, es jūtos kā zivs ūdenī. Nevaru iedomāties sevi citādu. Tikai ar pistoli rokās!”

Interesanti ir klausīties Ilzē, kas tik konveijerisku darbu prot padarīt aizraujošu: “Krāsojot durvis, es klausos mūziku un iztēlojos, kāds ir šo durvju īpašnieks. Piemēram, zilas durvis – nu kādam cilvēkam ir nepieciešamas tik zilas durvis? Tas ir interesanti. Un pati doma, ka pēc mana darba kādam mājās būs skaistas durvis, mani patiešām iepriecina.”

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pārvērtības top!

Projektam “Skaistais spēks” Ilze sevi pieteica pati, cerot, ka uzzinās kaut ko jaunu par savu izskatu un spēs pamainīt savu tik ierasto sportisko stilu.

Rīts sākās ar pārvērtībām nepieciešamo produktu atlasi veikalā Drogas, lai katrai dāmai piemeklētu atbilstošāko skaistajam piedzīvojumam.

Holivudas cienīgas lokas

Ilze matus krāso mājas apstākļos un savulaik ir tā eksperimentējusi, ka nedēļas laikā nomainīti teju pieci matu krāsas toņi. 

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Par matu griezuma un krāsu pārvērtībām stāsta Wella International Studio trenere-friziermeistare Dace Judina-Pelse: "Ilzes matiem ir vēsture. Balinātas šķipsnas un ataugušas dabīgās matu saknes. Uzdevums bija sarežģīts, jo tas nozīmē, ka ir dažādas tekstūras mati. Mēs izmantojām krāsu 10.0 un 10.1. vienādās proporcijās un ieguvām dabīgi neitrālu matu krāsas toni. Krāsoju krāsas pārejas veidošanas jeb ombre tehnikā. Atstājām pārvērtību varones garos matus, bet izveidojām graduēto, pakāpenisko matu griezumu uz sasona bāzes. Frizūru ieveidojām viegli romantiskās Holivudas lokās.”

Vēso toņu karaliene

Ilzei patīk dekoratīvā kosmētika, bet to lieto reti, jo īsti neizprot, kas piestāv, turklāt zem krāsotājas maskas tam neesot jēgas. Āda bieži arī sauļota solārijos.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Par dalībnieces sejas ādu un meikapu stāsta "L'Oreal Paris" grima māksliniece Agnese Matule: “Noskaidrojām, ka āda ir normāla, tāpēc ikdienā, lai attīrītu un noņemtu dekoratīvo kosmētiku, iesaku lietot L’Oreal micelāro ūdeni normālai/kombinētai ādai un mitrināt sejas ādu ar Hydra Genius fluīdu normālai/kombinētai ādai. Galvenā problēma šai dāmai bija tumšie loki zem acīm, kurus lieliski ikdienā varēs maskēt ar True match korektoru, 3R/3C toni, un arī True match tonālais krēms tonī rose beige lieliski saplūda un pielāgojās ādas dabiskajam tonim. Ikdienā ieteiktu izcelt arī lūpas ar Color rich shine lūpu krāsu, 111. toni. Šai dāmai piestāvēja visi vēsie toņi.”

Foto: Drogas

https://www.drogas.lv/lv/Kosmetika

No krāsotājas kombinezona līdz romantiskai kleitai

Projekta uzdevums ir vīrišķīgās profesijas pārstāvi ietērpt kleitā, jo visbiežāk ikdiena paiet biksēs. Ilzei piemeklējām gaišu toņu romantiska stila kleitiņu, kuras volāni un atkailinātā plecu daļa lieliski saskanēja ar pārvērtību varones Holivudas lokām.

Ilzes satraucās par augstpapēžu kurpēm, jo viņas slaidais augums vienmēr bijis kā tabu augstiem papēžiem. Lai Ilze justos ērti, rotaļīgo kleitu saskaņojām ar gaišas krāsas kediņām.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ilze: Jūtos par desmit gadiem jaunāka

Pēc pārvērtībām Ilze ir sajūsmināta un smaids no lūpām vairs nezūd ne mirkli. “Es pārvērtos pilnībā. Ļoti patika romantiskās matu lokas. Tā kā ikdienā staigāju ar copē saņemtiem matiem, tad Holivudas  lokas negribējās pat siet astē un tagad biežāk staigāšu ar izlaistiem matiem. Esmu priecīga, ka daudz ko uzzināju par dekoratīvo kosmētiku un savu sejas ādu. Un noteikti nopirkšu kādu foršu kleitiņu! Jūtos par desmit gadiem jaunāka!  Esmu ļoti priecīga un starojoša visas šīs dienas, un turpmāk būs tāpat. Liels paldies visai projekta komandai, paldies par mums sarūpētajām dāvanām un skaistiem ziediem. Esmu tik laimīga! Liels paldies. Šī skaistā diena ilgi paliks man atmiņā!”

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Jau nākamajā pārvērtību projekta "Skaistais spēks" sērijā redzēsi, kā fermere Īrisa taps par pirmās lēdijas lomas cienīgu dāmu!

Projekts tapis sadarbībā ar veikalu tīklu Drogas.

Foto: TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu