Īsta sieviete nav ērta... (14)

CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: depositphotos.com

Īsta sieviete nav ērta. Viņa zina, ko vēlas, un nebaidās paprasīt. Viņai piemīt pašcieņa, un viņa sevi netirgo. Viņa ir emocionāla. Dažkārt pat pārāk. Viņa sevi dzird, un ir ļoti sarežģīti kaut ko viņai uztiept pret viņas gribu. Viņa redz dzīves jēgu un nav gatava no tās atteikties. Viņa ir dzīva. Viņa nav ne robots, ne lelle. Viņa ir neprognozējama, impulsīva, mainīga un emocionāla. Un allažiņ – neērta. Viņu nevar uzminēt, pabāzt zem tupeles, un nevienam neizdosies viņu izmantot.

Daudz izdevīgāka sadzīvē ir tā, kura visu “velk” viena, pat tad, ja neviens to nelūdz. Vai arī tā, kuru ir viegli ievilkt gultā, neuzņemoties nekādu atbildību, tikai apsolot kaut ko vai pat neapsolot neko.

Vai arī tā, kura neko neprasa un neko negrib. Vai arī tā, kura sevī apspiedusi visas jūtas un vēlmes un nekad nekliedz. Vai arī tā, kura gadiem ilgi var pildīt sievas lomu, neesot sieva un neprasot, lai viņu prec, aiz bailēm, ka tiks pamesta.

Tā, kura līdzīgi vīrietim pelna naudu. Tā, kura visu laiku džinsenēs un var tajās darīt visu, kas vajadzīgs un kas nav vajadzīgs. Vai tā, kura pacieš jebkuru vīra ņirgāšanos.

Vai arī tā, kura par sevi aizmirsusi un pametusi sevi. Vai arī tā, kura neprot atteikt, kurai var iedvest svešas domas un vēlmes. Tā patiešām arī ir ērta. Bet vai iespējams tādu sievieti mīlēt? Un vai tāda sieviete var sevi pa īstam iemīlēt?

Man ir aizdomas, ka visas sievietes izvēlas vienu no diviem iespējamajiem ceļiem – vai nu būt ērtai, vai laimīgai. Un šie divi ceļi ved katrs uz savu pusi, un katrā no tiem mēs mācāmies pavisam atšķirīgas lietas.

Portrait of the beautiful bride against a window indoors
Portrait of the beautiful bride against a window indoors Foto: depositphotos.com

– Lai sieviete būtu laimīga, ir jāiemācās klausīties sava sirdī – un sekot tai. Lai sieviete būtu ērta – ir jāklausās apkārtējo viedokļos un jāpielāgojas tiem, pat tad, ja ļoti negribas.

– Lai sieviete būtu laimīga, ir jāiemācās vēlēties un pieņemt, dāvāt un pieņemt mīlestību. Bet lai būtu ērta – jāiemācās atdot visu un nekad neko neprasīt.

– Lai sieviete būtu laimīga – jāiemācās atklāt to potenciālu, kas jau ir tevī. Lai būtu ērta, pietiek darīt vien to, kas ir pieņemts un kas ir pareizi. Pat tad, ja tas ir pretrunā ar tavām vēlmēm un tavu dabu.

– Lai sieviete būtu laimīga, ir jāiemācās atteikt. Pieklājīgi, akurāti, bet pateikt “nē” visam, kas tevi nedara laimīgu. Atteikt cilvēkiem, nodarbēm, pārtikas produktiem. Ērta sieviete pieņem visu, ko dod. To, ko iedeva un cik iedeva. Ērta sieviete vispār neprot atteikt.

– Lai sieviete būtu laimīga, dažkārt, pat bieži ir jāiet pret straumi. Jākļūst par balto vārnu, kura citiem šķiet dīvaina vai pat nemoderna. Lai būtu ērta, var darīt visu to, ko dara visi apkārt. Un pat galvu “ieslēgt” nevajag.

Taču galvenais, ka laimīgas sievietes ceļš galarezultātā noved pie tā, ka blakus viņai laimīgi kļūst visi. Bet blakus ērtai sievietei laimes NAV. Iespējams, ir apmierinājums no tā, ka var viens otru izmantot, vienmērīga un prognozējama komforta sajūta. Bet laimes nav.

Autore - Olga Vaļajeva

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu