Igaunijā vāc parakstus par "Sputnik" un "Baltnews" slēgšanu (2)

LETA/ERR
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AP/Scanpix

Igaunijas blogs "Propastop", ko izveidojuši zemessardzes organizācijas "Kaitseliit" ("Aizsardzības līga") brīvprātīgie, rosinājis parakstu vākšanu par prasību Igaunijā slēgt ar Krieviju saistītos ziņu portālus "Sputņik" un "Baltnews".

Petīcijā "Naidīgu propagandas kanālu darbības regulēšana Igaunijā", kas pirmdien publicēta vietnē "Rahvaalgatus.ee" ("Tautas iniciatīva"), aicināts izstrādāt tiesību normas, lai Igaunijas nacionālajā domēnā .ee nevarētu reģistrēt ārvalstu atbalstītas tīmekļa vietnes, kuras "cenšas uzkurināt sabiedrībā konfliktus, izplata neobjektīvu vai šķeltniecisku informāciju vai naidīgu propagandu".

Par šādām vietnēm petīcijas rosinātāji uzskata pirmām kārtām "Sputņik" un "Baltnews", kas ietilpst Krievijas valstij piederošās aģentūras "Rossija segodņa" ("Russia Today") sastāvā. Viņi norāda, ka šo vietņu saturs lielā mērā ir Igaunijai naidīgs un to publicētajos materiālos Igaunija izsmieta, tiek pārrakstīta tās vēsture, kurināts nacionālais naids un veidoti aizspriedumaini priekšstati par Igauniju.

Ja petīciju līdz 10.septembrim būs parakstījuši vismaz 1000 cilvēki, tajā izvirzītā prasība būs jāizskata Igaunijas parlamentam. Šobrīd dokumentu jau parakstījuši 278 cilvēki.

Jau ziņots, ka Latvijā pagājušajā mēnesī pēc Ārlietu ministrijas (ĀM) norādes attiecībā uz Eiropas Savienības (ES) sankciju nosacījumiem tika bloķēta pieeja portālam "Baltnews.lv".

Kā, pamatojot lēmumu, skaidroja ministrija, kā šā Latvijā reģistrētā portāla īpašniece norādīta aģentūra "Rossija Segodņa", kuras vadītājs Dmitrijs Kiseļovs iekļauts ES sankciju sarakstā un raksturots kā "viena no centrālajām personām valdības propagandā, ar ko tiek atbalstīta Krievijas spēku nosūtīšana uz Ukrainu".

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu