Lucavsalā atdzimst metālopera “Kurbads. Ķēves dēls” (2)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitātes

Piektdien, 23. augustā, Lucavsalā atdzims grupas “Skyforger” metālopera “Kurbads. Ķēves dēls”. Uzvedums ir Baltijas ceļa 30. gadadienas kulminācija, un pasākumā gaidāma arī Lietuvas un Igaunijas grupu uzstāšanās. Pasākumā ieeja bez maksas.

Vērienīgais uzvedums ir pasakas par varonīgo Kurbadu mūsu gadsimta interpretācija. Tas vienīgo izrādi piedzīvoja Limbažos 2017. gada vasarā un kļuva par vienu no spilgtākajiem notikumiem Latvijas kultūrā, saņemot gan neviltotu skatītāju, gan profesionāļu atzinību.

Izrāde sāksies desmitos vakarā. Ieeja teritorijā jau no sešiem. Pirms metāloperas izrādes, plkst. 19.30 vakarā, uz skatuves kāps Igaunijas grupa „Riffarrica”, un plkst. 20.45 vakarā klausītājus priecēs Lietuvas grupa „Lietis Band”.

Atjaunotais uzvedums “Kurbads. Ķēves dēls” skatītājus pārsteigs ar vairākiem būtiskiem papildinājumiem. Gaidāmi divu jaunu skaņdarbu pirmatskaņojumi, papildu specefekti, gaisa deja, kā arī vairākas izmaiņas stāstā.

Režisore Inga Tropa: “Kurbads sevī iemieso pašaizliedzību, cīņu augstāku mērķu vārdā un izaugsmi. Tā vēstījums sakrīt ar mūsu varonību, kādu spējām parādīt Baltijas ceļā pirms 30 gadiem, stāvot sadevušies rokās. Man ir neizsakāms prieks, ka ir radusies iespēja uzvedumu atkārtot, un es ceru, ka tas iedos skatītājiem to enerģiju un spēku, kas ļaus mums sajust, cik vienoti un stipri varam būt.”

Metāloperas režisore Inga Tropa, scenogrāfs Uģis Bērziņš, mūzika - grupa “Skyforger”, horeogrāfi Liene Stepena, Guntis Spridzāns, Liene Grava, kostīmu mākslinieks Kristians Aglonietis. Lomās: Teicēja – Zane Jančevska, Kurbads – Ģirts Bisenieks, Čūska Ragana – Liene Stepena. Dejotāji: Ivars Broničs, Gints Dancītis, Liene Grava, Jūlija Kobceva, Aldis Liepiņš, Artūrs Nīgalis, Rūta Pūce, Reinis Rešetins, Asnate Rikse, Maija Sukute.

Foto: atskats uz Latvijas pirmo metāloperu "Kurbads. Ķēves dēls"

Saistībā ar metāloperas uzvedumu Lucavsalā piektdien tiks organizēts speciāls trolejbusa maršruts.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu