Lindenblate: "Laišana pa kreisi" tāpat vien nenotiek (3)

Viņas viedoklis
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: kadrs no video

Skaistumkonkursu rīkotāja Kristīne Lindenblate uzskata, ka greizsirdība attiecībās ir slimība. "Jā, tas ir tavs vīrs vai tava sieva, bet, ja apskatāmies globāli - mēs jau nevienam nepiederam. Mēs atnākam un aizejam vieni šai pasaulē," par privātniecisku attieksmi pret partneri "Sieviete. personīgi" raidījumā runā uzņēmēja. 

"Tāpat, ja kāds attiecībās nolaiž pa kreisi - tas tāpat vien nenotiek. Tas notiek aiz tā, ka kaut kas pietrūkst. Vai tā ir pašapziņas celšana, vai tas ir vienkārši sekss. Nodarboties ar mīlestību ir kas pavisam cits, kas nodarboties ar seksu," secina Lindenblate. 

TIEŠAS SARUNAS PAR SIEVIETI AKTUĀLIEM JAUTĀJUMIEM – DAINAS JĀŅKALNES SARUNU RAIDĪJUMA “SIEVIETE. PERSONĪGI” JAUNĀ SEZONA

Kā vienai izaudzināt laimīgu bērnu? Vai viegli dzīvot attiecībās, ko šķir attālums? Kā apzināties savu vērtību un būt pievilcīgai jebkurā vecumā? Cik svarīgas ir uzslavas un kāpēc nereti mēdzam sevi nenovērtēt? Žurnālistes Dainas Jāņkalnes talants ir uzdot īstos jautājumus īstajā brīdī un taujāt, līdz saņemta patiesa atbilde.

Šajā “Sieviete. Personīgi” sezonā, kas jau no 14. augusta trešdienās plkst. 21:00 būs skatāma kanālā “STV Pirmā!”,  ik raidījumu viņa veltīs kādai bieži vien noklusētai tēmai, savā pieredzē un iedvesmas stāstos aicinot dalīties sabiedrībā zināmas personības – rakstnieci un Saeimas deputāti Daci Rukšāni-Ščipčinsku, režisoru Viesturu Meikšānu, ģimenes psihoterapeiti Ainu Poišu, aktrisi un režisori Kristīni Krūzi-Hermani, stilisti Žannu Dubsku un citus. Sešu raidījumu cikls skars gan sievietes attiecības ar vīrieti, gan bērnu audzināšanu, gan personības un pašizaugsmes tēmas. Raidījuma dalībnieki nebaidīsies paust atšķirīgus uzskatus un raisīt diskusijas, mudinot arī skatītājus otrpus ekrāniem ieklausīties un aizdomāties. “Šis raidījums liek “izkāpt” no personiskās pieredzes burbuļa, kurā mēs katrs vairāk vai mazāk dzīvojam. Reizēm jāaizņemas ziņu žurnālistikas metodes, kas liek uzdot jautājumus, uzklausīt atbildes un nekādā gadījumā nepieslēgt emocijas vai personisko viedokli – tik nesaprotamas man šķiet varones izvēles, secinājumi un dzīves veids. Citkārt vēl ilgi domās šķetinu intervijā aizsākto dialogu un domāju – esmu sastapusi domubiedreni, kuras liktenis tomēr ir tik atšķirīgs. Reiz kāda draudzene man citēja savu psihologu, kurš bija ieteicis: “Nenoslēdzies, parunā ar citām sievietēm, un tu uzzināsi, ka neesi vienīgā.” Ceru, ka “Sieviete. Personīgi” sarunas skatītājiem ļaus sajust līdzīgu efektu,” par raidījuma jauno sezonu saka Daina Jāņkalne.

“Sieviete. Personīgi” pirmajā raidījumā Daina Jāņkalne meklēs atbildi uz jautājumu - vai ir iespējamas attiecības, ko šķir attālums un kā nepazaudēt vienam otru šādā ģimenes modelī? Ar saviem pieredzes stāstiem dalīsies  raidījuma “Māmiņu klubs” vadītāja un blogere Kristīne Virsnīte, aktrises Kristīne Krūze-Hermane un Kristīne Belicka, pavāre un pasākumu organizētāja Vanesa Rufino, kura dzimusi Brazīlijā, bet nu jau vairāk nekā 10 gadus par savām mājām sauc Latviju, un skaistumkonkursu rīkotāja Kristīne Lindenblate. Dzirdēsiet gan par to, kā pārvēršas ikdienišķu gaitu plānošana, kad mīļotā cilvēka nav blakus, gan par to, kā atjaunot kopā dzīvošanas iemaņas, ja ilgs laiks ir pavadīts šķirti. “Es zvanīju viņam un raudāju, ka es šādi dzīvot nevaru. Ka es šādi nevarēšu, lūdzu, brauc mājās,” grūtākos attiecību mirkļus raidījumā atceras Kristīne Virsnīte, kuras dzīvesbiedrs ilgāku laiku strādāja Krievijā, kamēr viņa Latvijā kārtoja gan ar bērnu audzināšanu un mājas soli saistītos jautājumus, gan turpināja savu profesionālo karjeru. Lai gan dažiem raidījuma varoņiem nācās atzīt, ka attālums radījis sapņus un ilūzijas vienam par otru, kas satiekoties novedis pie lēmuma šķirties, atšķirtībai piemīt arī zināmas priekšrocības. Kā atzīst Kristīne Belicka: “Protams, ir sava veida romantika tajā, ka tev sūta ar roku rakstītas vēstules, smaržas un konfektes.”

Atšķirīgi pieredzes stāsti par mūsdienās tik bieži sastopamajām “attāluma attiecībām” un tiešas sarunas par jautājumiem, kas aktuāli ikvienai sievietei – Dainas Jāņkalnes sarunu raidījuma “Sieviete. Personīgi’ jaunā sezona jau no 14. augusta trešdienās, plkst. 21:00, “STV Pirmā!”

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu