Mazais prieciņš bitēm: picērija uzsāk miniatūru picu cepšanu kukaiņiem (2)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Lielbritānijas picēriju ķēdes uzņēmums "Pappa John's" ir nācis klajā ar jaunu picas veidu, taču šoreiz tās nebūt nav paredzētas cilvēkiem, bet gan krietni mazākiem "klientiem" - bitēm. Neparastā akcija ir paredzēta sabiedrības informēšanai par bišu nozīmi pārtikas ražošanas nozarē un darbojas kā atbalsta akcija savvaļas augu sēklu izplatīšanas kampaņai. 

Ja Latvijā par biškopju un pašu bišu daudzumu sūdzēties nevar, tomēr šī ir problēma citās Rietumeiropas valstīs, piemēram, Lielbritānijā.  Lai saglabātu optimālu bišu skaitu valstī, ik pa laikam dažādas kompānijas rīko akcijas, kas aicina sabiedrību iesaistīties labvēlīgas vides veidošanā kukaiņiem. Šoreiz picēriju franšīze "Pappa John's" ir ir nākusi klajā ar pavisam neierastu akciju, proti, picērija pagatavojusi bitēm paredzētas miniatūras piciņas. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Miniatūro picu akcija ir rīkota sadarbībā ar Kukaiņu aizsardzības fondu, kas valstiskā līmenī rīko kampaņu vietējo savvaļas augu sēklu izdalīšanā. Picērija un Kukaiņu aizsardzības fonds aicina britu lauksaimniekus iesēt sev piederošajās teritorijās savvaļas ziedus, kas savukārt piesaistīs bites un arī citus kukaiņus, piemēram, kamenes un taureņus.

Līdz ar sēklu izplatīšanas kampaņu "Pappa John's" ir apņēmies izglītot sabiedrību par bišu nozīmi pārtikas ražošanā. "Ja nebūtu bišu, nebūtu picu," skaidro Derils Kokss, Kukaiņu aizsardzības fonda vecākais zinātnes un pārvaldes vadītājs. Šis lidonis ir visefektīvākais apputeksnētājs tomātiem. 

Foto: Ekrānuzņēmums no Youtube video

Nelielās bišu picas ir veidotas stingrā speciālistu uzraudzībā - visas izejvielas ir saskaņotas ar Kukaiņu aizsardzības fondu, lai neviena no tām nekaitētu bitēm. Divus centimetrus lielā pica ir veidota no "Pappa John's" picu mīklas, vietējo bišu savāktajiem ziedputekšņiem un savvaļas ziediem un garšaugiem, piemēram, rozmarīna un timiāna.     

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu