ASV aizturēti trīs potenciālie masu slepkavas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: SIPA/Scanpix

ASV varas iestādes nedēļas nogalē trīs štatos aizturējušas trīs cilvēkus, kas plānojuši vai draudējuši sarīkot apšaudes ar mērķi nogalināt iespējami lielu cilvēku skaitu, vēsta ASV raidsabiedrība CNN.

Visi trīs vīrieši aizturēti, pateicoties informācijai, kas saņemta no iedzīvotājiem.

Konektikutas štatā policijā aizturēja 22 gadus veco Brendonu Vegšolu. Viņš sociālajā tīklā “Facebook” paudis interesi sarīkot apšaudi.

Vīrieša mājoklī atrasts liels daudzums ieroču, munīcijas un dažāda aprīkojuma. Varas iestādes saņēmušas informāciju, ka vīrietis citā štatā mēģinot nelikumīgi iegādāties lielas ietilpības šautenes aptveres.

Daļa no Vegšola mājvietā atrasto ieroču bija reģistrēta uz viņa tēva vārda.

Floridas štatā pilsētā Deitonabīčā policija aizturējusi 25 gadus veco Tristanu Skotu Viksu. Vīrietis aizturēts pēc tam, kad viņš savai bijušajai draudzenei nosūtījis vairākas īsziņas, kurās viņš draud sarīkot apšaudi. Vīrieša bijusī draudzene par Viksa plāniem informējusi varas iestādes.

“100 upuru būtu jauki,” teikts vienā no Viksa nosūtītajām ziņām.

Vikss arī norādījis, ka viņš vēloties mirt, bet, to darot, viņš gribot labi pavadīt laiku.

Vīrieša dzīvoklī policisti konfiscējuši šauteni un aptuveni 400 patronas.

Savukārt par draudiem sarīkot apšaudi Ohaio štatā policija aizturējusi 20 gadus veco Džeimsu Patriku Reardonu. Viņš esot plānojis sarīkot apšaudi Jangstaunas ebreju kopienas centrā.

Savus nodomus vīrietis izklāstījis sociālajā tīklā “Instagram”. Viņa “Instagram” kontā bijis daudz attēlu ar video izmantošanu, kā arī balto pārākumu sludinoši un antisemītiski paziņojumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu