Junkers žultspūšļa operācijas dēļ nepiedalīsies G7 valstu samitā

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers
Eiropas Komisijas prezidents Žans Klods Junkers Foto: Reuters/ScanPix

Eiropas Komisijas (EK) prezidents Žans Klods Junkers nepiedalīsies Francijā gaidāmajā G7 valstu samitā, jo viņam veikta žultspūšļa izņemšanas operācija, pirmdien paziņoja viņa birojs.

Nedēļas nogalē Francijas kūrortpilsētā Biaricā gaidāma ASV, Francijas, Itālijas, Japānas, Kanādas, Lielbritānijas un Vācijas līderu tikšanas.

Ierasti šādās sanāksmēs Eiropas Savienību pārstāv EK prezidents Junkers un Eiropadomes prezidents Donalds Tusks.

Sestdien EK paziņoja, ka Junkeram bija jāpārtrauc atvaļinājums Austrijā un jāatgriežas dzimtajā Luksemburgā uz ārkārtas operāciju.

"Operācija noritēja labi," pirmdien pavēstīja EK preses pārstāve Nataša Berto, piebilstot, ka Junkers turpina ārstēšanos slimnīcā.

"Viņa ārsti noteikuši, ka viņam pašlaik nevajadzētu ceļot," sacīja EK preses pārstāve.

Junkers plāno sazināties ar Francijas prezidentu Emanuelu Makronu un Tusku, lai apstiprinātu, ka neieradīsies uz samitu, viņa teica un norādīja, ka parasti, ja kāds līderis nespēj ierasties uz šāda līmeņa sanāksmēm, aizstājējs netiek sūtīts.

Bijušais Luksemburgas premjerministrs Junkers EK vada kopš 2014.gada. 31.oktobrī amata pilnvaras viņš nodos jaunajai EK vadītāja Urzulai fon der Leienai.

64 gadus vecā Junkera veselības stāvoklim uzmanība pievērsta arī iepriekš. Pērn NATO samitā viņš līgojās un klupa. Tolaik viņš skaidroja, ka viņam bijis sēžas nerva iekaisums un krampji kājā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu