"Twitter" slēdz Ķīnas kontus, kas vērsti pret protestiem Honkongā (2)

LETA/AP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Mikroemuāru vietnes uzņēmums "Twitter" pirmdien paziņoja, ka ir slēdzis vairāk nekā 200 000 kontu, kurus tas uzskata par daļu no Ķīnas valdības ietekmes kampaņas pret protestu kustību Honkongā.

"Twitter" arī paziņoja, ka aizliegs reklāmas no valsts atbalstītu mediju kompāniju puses, paplašinot aizliegumu, kuru tas pirmoreiz piemēroja 2017.gadā divām Krievijas juridiskām personām.

Uzņēmuma augsta ranga amatpersona intervijā ziņu aģentūrai "Associated Press" (AP) raksturoja abus pasākumus kā daļu no plašākiem centieniem iegrožot ļaunprātīgu politisku darbību šajā populārajā platformā.

"Twitter" ir ticis kritizēts par to, ka pieļāvis iejaukšanos vēlēšanās dažādās pasaules valstīs un pieņēmis naudu par reklāmām, kuras ir līdzvērtīgas valstu kontrolētu mediju organizāciju propagandai.

Konti tika slēgti par šīs sociālo tīklu platformas pakalpojumu nosacījumu pārkāpšanu.

Amatpersona, kas drošības apsvērumu dēļ vēlējās saglabāt anonimitāti, arī sacīja, ka par šo Ķīnas darbību tika paziņots Federālajam izmeklēšanas birojam (FIB), kurš bija izmeklējis Krievijas mēģinājumus ar sociālo mediju starpniecību iejaukties 2016.gada ASV prezidenta vēlēšanās.

Sociālais tīkls "Facebook" pēc informācijas saņemšanas no "Twitter" un savas izmeklēšanas veikšanas pirmdien paziņoja, ka ir dzēsis septiņas lapas, trīs grupas un piecus kontus, tai skaitā dažus, kur Honkongas protestētāji bija nosaukti par prusakiem un teroristiem.

"Twitter" izsekoja šo Ķīnas kampaņu līdz diviem viltus kontiem ķīniešu un angļu valodā, kas uzdevās par Honkongā bāzētām ziņu organizācijām. Lai gan "Twitter" ir aizliegts Ķīnā, tas ir pieejams īpašajā administratīvajā rajonā Honkongā.

Konts ķīniešu valodā @HKpoliticalnew un konts angļu valodā @ctcc507 savos tvītos attēloja protestētājus kā vardarbīgus noziedzniekus. Pirmais konts bija saistīts ar tagad slēgto "Facebook" kontu HKpoliticalnew.

"Twitter" uzskata, ka ar vēl 936 kontiem Ķīna mēģināja vairot politiskas nesaskaņas Honkongā, graujot protestu kustības leģitimitāti un politiskās pozīcijas. Šo konti vēstījumus pavairoja apmēram 200 000 automatizētu kontu.

"Twitter" amatpersona sacīja, ka izmeklēšana turpinās un var tikt slēgti arī citi konti.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu