Satiksmes ministrs ar Vācijas delegāciju pārrunājis transporta un digitālās infrastruktūras attīstības jautājumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits Foto: Edijs Pālens/LETA

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) šodien tikās ar Vācijas transporta un loģistikas nozares delegāciju un pārrunāja transporta un digitālās infrastruktūras attīstības jautājumus, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā (SM).

Vācijas Transporta un digitālās infrastruktūras parlamentārais valsts sekretārs Stefens Bilgers ar delegāciju šodien tikās ar Linkaitu, lai pārrunātu transporta un digitālās infrastruktūras attīstības jautājumus, kā arī Vācijas prioritātes tās prezidentūras laikā Eiropas Savienības Padomē 2020. gada otrajā pusē.

SM Tranzīta politikas departamenta direktors Andris Maldups, prezentējot Latvijas tranzīta un loģistikas potenciālu Vācijas loģistikas uzņēmēju delegācijai, norādīja, ka Latvija ierindojas starp pirmrindniekiem vairākās jomās - gan e-komercijas, gan aviācijas, gan dzelzceļa pārvadājumos un loģistikas pakalpojumu sniegšanā.

Vācijas amatpersonas un uzņēmēju pārstāvji izmantoja iespēju un iztaujāja ministrijas amatpersonas par konkrētiem Latvijas tranzīta un loģistikas projektiem. Lielu interesi izpelnījās "Rail Baltica" projekta izaicinājumi, kas sevī ietver gan jaunu kravu piesaisti, gan esošās infrastruktūras pārbūvi, nepārtraucot esošo transporta un pasažieru kustību. Virkne jautājumu tika uzdota par Rīgas centrālās stacijas integrēšanas procesa izaicinājumiem Rīgas transporta tīklā. Sarunā tika atzīmēta Vācijas uzņēmēju apsveicamā aktivitāte un ieinteresētība iesaistīties "Rail Baltica" projekta realizēšanā un Salaspils multimodālā loģistikas centra projekta īstenošanā.

Bilgers ar delegāciju šodien vēl tiksies Baltijas valstu kopuzņēmuma AS "RB Rail" vadību, kā arī apmeklēs Rīgas ostu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu