Čemodānā Lielbritānijā nogādāts vjetnamiešu zēns pateicas valstij par mājām

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

16 gadus vecs vjetnamiešu zēns, ko cilvēku kontrabandisti pagājušajā gadā, paslēptu čemodānā, ieveda Lielbritānijā, uzrakstījis publisku vēstuli, izsakot Lielbritānijai pateicību par māju došanu, ziņo ASV raidorganizācija CNN. 

Zēns sliktā veselības stāvoklī tika atrasts pagājušajā gadā Lielbritānijas ostas pilsētā Duvrā. Viņš bija noslēpts čemodānā, kas atradās automašīnas bagāžniekā. Pēc atrašanas zēns nekavējoties tika nogādāts slimnīcā, bet pēc tam nokļuva audžuģimenē. 

Automašīnas vadītājam par cilvēku kontrabandu tika piespriests 18 mēnešu cietumsods. 

“Dārgā Anglija, es tev rakstu, lai pastāstītu, cik ļoti tu izmainīji manu dzīvi. Tu izglābi man dzīvību. Tu devi man ģimeni un mājas,” teikts zēna vēstulē, ko izplatījusi Kentas grāfistes pašvaldība. 

“Kad es ierados Lielbritānijā, kāds es pamodos slimnīcā, es biju nobijies un panikā. Es nezināju, kur atrodos un kas ar mani ir noticis. Man visur sāpēja un es nevarēju ieēst,” vēstulē raksta zēns. 

Savā vēstulē jaunietis arī norāda, ka viņš ir nokārtojis sākuma līmeņa angļu valodas eksāmenu. 

“Paldies par manis atrašanu, par atveseļošanu slimnīcā. Paldies par ģimenes došanu. Paldies par izglītību. [..] Tagad manā dzīvē ir liela varavīksne, nevis tumsa,” piebilst jaunietis. 

Septembra sākumā zēns gatavojas iet skolā. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu