Andra Levite par pirmās lēdijas lomu: baidos, ka man varētu publiski paslīdēt kāja... (1)

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Valsts prezidenta kundze Andra Levite
Valsts prezidenta kundze Andra Levite Foto: Valsts prezidenta kanceleja

Valsts prezidenta kundze Andra Levite šoruden pārceļas uz Latviju, lai 56 gadu vecumā līdzās savam Egilam Levitam sāktu jaunu dzīvi zemē, kurā nekad nav dzīvojusi (viņa dzimusi trimdā Vācijā). Andra par šo likteņa pavērsienu smaida, atzīstot, ka bieži dzīvē negadās pusmūžā piedzīvot kaut ko pirmo reizi!

"Man tā notiek pirmo reizi dzīvē – viss ir jauns! Pati smejos, ka 56 gadu vecumā varu dzīvē kaut ko piedzīvot pirmo reizi!» žurnālā "Ieva" intervijā atzīst Latvijas pirmā lēdija.  "Atgriežoties man būs laiks, kad mēģināšu orientēties un sapratīšu visus piedāvājumus.

Man noteikti vieglāk būs pieņemt tos, kas saistīti ar man tuvām un pazīstamām lietām, medicīnu un sieviešu veselību. Bet varbūt mani ieinteresēs kaut kas pilnīgi svešs. Ja tagad sāku pilnīgi jaunu dzīvi, tad varu sākt pilnīgi jaunas intereses!"

Kas būs Latvijas pirmā lēdija?

Arī rūpes par publisko ārējo tēlu un stila izveidi Andrai ir kas jauns un nepieredzēts. «Līdz šim es stāvēju operāciju zālē, kur ir darba drēbes, maskas un cepurītes, bet gaisma pagriezta uz pacientu. Operāciju zālē uzmanības centrā ir pacients. Neesmu pieradusi būt uzmanības centrā. Bet tagad tas pieder pie mana darba,» viņa atzīst.

Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kas šobrīd Andru biedē visvairāk esošajā statusā? «Piemēram, ka man varētu publiski paslīdēt kāja!»

Vairāk lasi šīs nedēļās žurnālā "Ieva".

Prezidenta Egila Levita sieva ir ginekoloģe, ķirurģe, un abi kopā laulībā dzīvo jau 28 gadus. Laulībā dzimuši divi bērni - Indra un Linards. “Dēls Linards patlaban iziet rezidentūru Vācijā, bijis praksē Bērnu slimnīcā Rīgā un nākotnē vēlas darboties bērnu psihiatrijā. Meita Indra studējusi vides zinātni un strādā starptautiskā organizācijā, kas gatavo vides projektus pasaules lielajām pilsētām, kurās dzīvo vismaz pieci miljoni cilvēku, - Ķīnā, Amerikā, Indijā, Āfrikā," izdevumam "IR" intervijā stāstījis Egils Levits.

Pirmo lēdiju stils: Iveta Vējone un Andra Levite

Levita kundzes stils inaugurācijas dienā

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu