ASV augsti vērtē Latvijas un pārējo Baltijas valstu vēsturisko lomu cīņā pret totalitārismu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas karogs. Ilustratīvs attēls
Latvijas karogs. Ilustratīvs attēls Foto: Zane Bitere/LETA

ASV administrācijas pārstāvji, tiekoties ar Latvijas Ārlietu ministrijas amatpersonām, pauda augstu novērtējumu Latvijas un pārējo Baltijas tautu vēsturiskajai lomai cīņā pret totalitārismu, informēja Ārlietu ministrija.

Piektdien Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs un politiskais direktors Jānis Mažeiks tikās ar ASV Valsts departamenta un Enerģētikas departamenta augstām amatpersonām, kuras apmeklēja Latviju saistībā ar Baltijas ceļa 30.gadadienas atceres pasākumiem.

Sarunu laikā ar ASV valsts sekretāra palīgu Eiropas un Eirāzijas jautājumos Filipu Rīkeru un ASV Enerģētikas departamenta valsts sekretāra vietnieci kodoldrošības jautājumos Lizu Gordoni-Hagertiju tika apspriestas Latvijas un ASV divpusējo attiecību aktualitātes, vizīšu apmaiņa, abu valstu sadarbība aizsardzības jomā, ASV militārā klātbūtne Latvijā un Baltijas valstu reģionā, kā arī enerģētikas jautājumi.

Puses īpaši atzīmēja neseno Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) vizīti ASV un tikšanos ar viceprezidentu Maiku Pensu, kas apliecināja Latvijas un ASV stratēģiskā dialoga nozīmību.

ASV administrācijas pārstāvji tikšanās laikā pauda augstu novērtējumu Latvijas un pārējo Baltijas tautu vēsturiskajai lomai cīņā pret totalitārismu, kā arī sekmīgo demokrātisko institūciju attīstību pēc neatkarības atjaunošanas, kas kļuva par iedvesmojošu piemēru brīvības un pilsoniskās sabiedrības centieniem citur pasaulē.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu