Dienvidāfrika aizturējusi Tanzānijas lidmašīnu

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Dienvidāfrikas varas iestādes pagājušajā nedēļā aizturējušas Tanzānijas lidsabiedrības “Air Tanzania” lidmašīnu “Airbus 220-300”, kas no Johannesburgas Dienvidāfrikā gatavojās izlidot uz Dāresalāmu Tanzānijā, ziņo Lielbritānijas raidsabiedrība BBC.

Dienvidāfrikas amatpersonas lidmašīnas aizturēšanas iemeslus plašāk nekomentēja.

Tomēr, kā BBC pavēstīja kāds lauksaimnieks, lidmašīna aizturēta, jo Tanzānijas valdība nav viņam izmaksājusi kompensāciju 33 miljonu ASV dolāru apmērā, kas viņam pienākas par zemes konfiscēšanu Tanzānijā.

Tikmēr Tanzānijas valdības pārstāvji informējuši, ka valsts juristi jau devušies uz Dienvidāfriku, lai noskaidrotu lietas apstākļus. Savukārt “Air Tanzania” paziņojumā norādīts, ka neparedzētu apstākļu dēļ gaidāmas izmaiņas lidsabiedrības lidojumu grafikā. Sīkākus komentārus aviokompānija nesniedza.

“Air Tanzania” lidmašīna Dienvidāfrikā aizturēta vien divus mēnešus pēc tam, kad lidsabiedrība sāka lidojumu veikšanu no Tanzānijas uz Dienvidāfriku.

“Air Tanzania” šobrīd ir iesaistīta arī vairākas tiesas prāvās ar bijušajiem lidsabiedrības piegādātājiem.

Šī arī nav pirmā reize, kad citā valstī tiek aizturēta “Air Tanzania” lidmašīna. 2017.gadā pēc Kanādas būvniecības uzņēmuma “Stirling Civil Engineering” prasības Kanādā tika aizturēta “Air Tanzania” lidmašīna “Bombardier Q400”.

Lidmašīna aizturēta saistībā ar 38 miljoniem dolāru, ko uzņēmums tiesā mēģina piedzīt no Tanzānijas valdības. 2018.gadā šī lidmašīna tika atbrīvota pēc vienošanās panākšanas. Šīs vienošanās detaļas gan netika publiskotas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu