Par tīšu pārkāpumu Stabiņas lietā sodīts prokurors Arvis Miglāns (9)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Prokurors Arvis Miglāns
Prokurors Arvis Miglāns Foto: Edijs Pālens/LETA

Ģenerālprokurors Ēriks Kalnmeiers piemērojis disciplinārsodu - pazemināšanu amatā - prokuroram Arvim Miglānam, kurš valsts vārdā uzturējis apsūdzību skaļās korupcijas krimināllietās.

Prokuratūras preses pārstāve Una Rēķe apstiprināja, ka Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokuroram 31.maijā piemērots disciplinārsods un viņš tagad ieņem Rīgas tiesu apgabala prokuratūras prokurora amatu. Līdz ar pazemināšanu amatā prokurors saņem arī mazāku atalgojumu.

Disciplinārsods piemērots par tīšu likuma pārkāpumu, pildot amata pienākumus. Prokuratūrā nekomentēja, kādā lietā Miglāns pārkāpumu pieļāvis, tāpat netiek atklāta pārkāpuma būtība. Tomēr aģentūrai LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka Miglāns pārkāpumu pieļāvis bijušās Rīgas domes amatpersonas Ārijas Stabiņas krimināllietā. Stabiņa apsūdzēta kukuļa saņemšanā 6018 eiro apmērā un šajā lietā patlaban norit tiesas process.

Jau ziņots, ka Kalnmeiers šī gada sākumā prokuroram Miglānam saistībā ar likumpārkāpumiem bijušā Saeimas deputāta Askolda Kļaviņa krimināllietā nolēma uz pusgadu samazināt algu.

Aģentūras LETA arhīvs liecina, ka Miglāns uzturējis valsts apsūdzību vairākās skaļās korupcijas lietās, piemēram, lietā pret uzņēmēju Valēriju Vasiļjevu par kukuļdošanu kādreizējam Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbiniekam, tagad politiķim Jurim Jurašam. Tāpat prokurora pārziņā bija bijušā Saeimas deputāta Kļaviņa lieta saistībā ar nelikumīgu transporta kompensācijas iegūšanu.

Miglāns arī uzturējis apsūdzību bijušā Muitas kriminālpārvaldes vadītāja Vladimira Vaškeviča korupcijas lietā. Viņa pārziņā arī bija lieta pret bijušo prokuroru Svenu Martinsonu par kukuļa piesavināšanos. Tāpat prokurors strādājis ar krimināllietu pret bijušajām Valsts darba inspekcijas amatpersonām.

Miglāna pārziņā arī bija lieta par kukuļos izspiestiem procentu maksājumiem robežsardzes iepirkumos, kurā apsūdzības bija uzrādītas arī diviem bijušajiem robežsargiem. Viņš arī pārstāvēja apsūdzību lietās, kurās apsūdzēta Daugavpils Zemesgrāmatu nodaļas priekšniece un Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes eksperte.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu