Sākta autoceļa pārbūve posmā no Tīnūžiem līdz Ikšķilei

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Šoseja
Šoseja Foto: Rebeka Žeire/LETA

Pirmdien sākta pārbūve uz autoceļa Inčukalns-Ropaži-Ikšķile (P10) posmā no Tīnūžiem līdz Ikšķilei aptuveni piecu kilometru garumā, informē VAS "Latvijas valsts ceļi".

Būvdarbu laikā tiks izbūvēts jauns salturīgais slānis un šķembu pamatne, sakārtota ūdens novades sistēma un ieklātas divas asfalta kārtas. Augstspiediena gāzesvadam autoceļa šķērsojuma vietā izbūvēs apvalkcauruli, bet Ikšķilē - lietus ūdens novades sistēmu un apgaismotu gājēju celiņu, kā arī pārbūvēs gājēju pāreju dzelzceļa pārbrauktuves zonā.

Autoceļa būvdarbus veic SIA "Ostas celtnieks" par līgumcenu 4,583 miljoni eiro ar pievienotās vērtības nodokli, ko sedz valsts budžets, savukārt gājēju celiņa izbūvi apmaksā Ikšķiles novada pašvaldība. Atbilstoši līgumam darbiem atvēlētas 210 kalendārās dienas, un, ņemot vērā ziemas pārtraukumu, tie tiks pabeigti nākamgad.

Būvdarbi sāksies no rotācijas apļa krustojumā ar autoceļu Ulbroka-Ogre (P5) Ikšķiles virzienā. Šoruden tur paredzēti līdz trim ar pagaidu luksoforiem regulēti posmi, kas šajā ceļā pavadīto laiku varētu pagarināt par nepilnu pusstundu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Nepalaid garām!
Uz augšu