No mūža ieslodzījuma atbrīvos par $50 laupīšanu notiesātu vīrieti (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Alabamas štatā no mūža ieslodzījuma par 50 dolāru nolaupīšanu tiks atbrīvots vīrietis, kurš cietumā pavadījis 36 gadus, ziņo Lielbritānijas medijs “The Guardian”.

Alvins Kenards 1983.gadā kādā beķerejā Alabamas štatā nolaupīja 50,75 dolārus. Nozieguma pastrādāšanas brīdī viņš bija 22 gadus vecs. Laupīšanas laikā Kenards beķerejas darbiniekiem piedraudēja ar nazi.Šajā laupīšanā neviens necieta.

Par šo noziegumu viņam tika piespriests mūža ieslodzījums bez tiesībām uz priekšlaicīgu apžēlošanu. Šāds nesamērīgs cietumsods vīrietim tika piespriests, balstoties uz Alabamas štatā tolaik spēkā esošo “trīs pārkāpumu likumu”, kas noziedzniekiem paredzēja bargu cietumsodu gadījumā, ja iepriekš viņi bijuši notiesāti jau trīs reizes.

Pirms beķerejas aplaupīšanas viņam par trīs dažādām zādzību epizodēm jau iepriekš tika piemērots nosacīts sods.

Kenards cietumā pavadīja 36 gadus.

Pagājušajā nedēļā tiesnesis Alabamā pieņēma lēmumu, ka vīrietim piemērotais sods nav samērojams ar viņa pastrādātā nozieguma smagumu, tāpēc viņš atbrīvojams no cietuma.

58 gadus vecais Kenards tiesā pavēstījis, ka viņš vēloties atkal sākt strādāt par namdari, jo ar to viņš nodarbojies jaunībā.

Kenarda advokāte Karla Kroudere norādīja, ka Alabamas štatā ir vēl simtiem citu ieslodzīto, kuriem par nenozīmīgiem noziegumiem piemēroti pārmērīgi bargi cietumsodi.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu