Itālijā lemj jaunās valdības likteni

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: EPA/Scanpix

Itālijas jaunās valdības likteni izlems populistiskās Pieczvaigžņu kustības (M5S) ierindas biedri, kas otrdien piedalīsies tiešsaistes balsojumā par koalīcijas līgumu ar kreisi centrisko Demokrātisko partiju (PD).

Balsošana sāksies plkst.9 (plkst. 10 pēc Latvijas laika) un ilgs līdz plkst.18.

"Mums ir lielas un labas idejas, ko īstenot valsts labā," feisbukā publicētajā videouzrunā uzsvēris premjerministrs Džuzepe Konte, aicinot M5S biedrus atbalstīt koalīciju ar PD.

"Lai to paveiktu, mums nevajag supervaroņus, kas tik ļoti patīk manam dēlam. Mums vajadzīgi vienīgi normāli cilvēki, kas ir atbildīgi un apņēmīgi, kas patiesi par visu vairāk mīl savu valsti," piebildis Konte.

Balsojums notiks M5S interneta platformā "Ruso", lai gan tā sen tiek kritizēta par necaurskatāmību un neaizsargātību pret kiberuzbrukumiem.

Saskaņā ar SWG institūta veikto aptauju, kuras rezultāti publicēti pirmdien, koalīcijas līgumu ar PD atbalsta 51% M5S biedru, taču partijas līderis Luidži Di Maio atturējies izteikt nepārprotamu aicinājumu balsot par jauno valdību.

"Nav pareiza un nepareiza balsojuma. Ir jūsu domas, un jūsu domu summa noteikts kustības lēmumu. Nebaidieties!" feisbukā norādījis Di Maio.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu