Apceļo Latviju bez «multenēm planšetē». Brauciens kā tradīcija!

Gerda Pulkstene
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Jau trešo gadu kopā ar ģimenes draugiem un bērniem dodamies mūsu ceļojumā pa Latviju jeb iepazīstam pašu zemīti "bez planšetēm un telefoniem". Kā saka,  ja jau trešo gadu, tad to varam arī droši saukt par savu tradīciju, kas izdodas un sniedz mums visiem lielu gandarījumu. Tāpēc labprāt dalīsimies ar idejām un pieredzi, lai iedvesmotu arī jūs nevis pētīt lētākos kūrortu piedāvājumus, bet to laiku veltīt pašmāju ceļojuma saplānošanai. Nu ko, aiziet!

Kad, kas, ko, kāpēc?

* Ceļojuma garums un laiks - jūlija pēdējā nedēļa (kaut kā visus gadus šis laiks mūs ir lutinājis ar perfektiem laika apstākļiem).

* Ceļojumā dodas ne vairāk par 4 pieaugušajiem (ticiet mums, vairāk gudras galvas rada lielāku bardaku, bet mēs, kuriem šī ideja radās, jau zinām, ko no katra varam sagaidīt). Katrs vecāks pilda kaut kādus konkrēti izrunātus pienākumus (kāds plāno un menedžē maršrutu, kāds atrod naktsmītnes un sarunā, kāds sastāda ceļojuma ēdienkarti un arī gatavo, kāds rada iedvesmu ceļojuma laikā utt.).

* Šogad mēs ņēmām savējiem trim līdzi vēl divus bērnus, tātad ceļojām ar pieciem draiskuļiem (tas ir komforta maksimums). Arī ar bērniem tiek izrunāts ceļojuma koncepts un noteikumi, lai kāds beigās nav apvainojies.

Foto: TVNET

Divi galvenie brauciena noteikumi:

  • telefonus vai planšetes dienā var lietot 30 - 45 minūtes, un šo laiku katrs bērns var izlietot pēc saviem ieskatiem - vai visu vakarā, vai pa dienu braucot (piemēram, pa 15 minūtēm). Arī vecāki lieki nebaksta savu telefonu - tikai, ja kas konkrēti jāsazvana;
  • vecākiem katru dienu jānodrošina bērniem kāda aktivitāte, piedzīvojums vai kādu jaunu prasmju apgūšana vai lietu noskaidrošana. Te tad arī tā plānošana un organizēšana slēpjas. Sarežģīti būs ar mūsdienu bērnu sabarterēt izklaides planšetē, ja tev nebūs ko dot pretī.

Šā gada maršruta karte:

Foto: Google

Un tagad sāc lasīt, pāršķirstot nākamo lapu! 

Ūdens diena: Bušnieku ezers, Užavas jūra un Ventas upe 

Trusīšterapija, krāmi, manteļkrāsns, Kosmoss un Jupiters 

Šokolādes pasaule, miera osta - Indāni, pirtsprieki

Karaliskas brokastis, aviācijas brīnumi, Lāčplēša ādā, saulriets Koknesē 

Pļaviņu HES, saldējuma leiputrijas šoka terapija, kino ferma 

Zirgu pasaule, meža kola, mākslas plenērs un grāmatzīmes kā papīra otrā dzīve 

Lielākā dāvana - 24 stundas 7 dienas

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu