Turcijas laikraksts publicē Hašogi pēdējo dzīves mirkļu atspoguļojumu (2)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Nogalinātais saūdarābu žurnālists Džamals Hašogi
Nogalinātais saūdarābu žurnālists Džamals Hašogi Foto: AFP/SCANPIX

Turcijas valdībai lojālais laikraksts "Sabah" publicējis Saūda Arābijas konsulātā Stambulā nogalinātā žurnālista Džamala Hašogi pēdējo dzīves mirkļu attēlojumu. Tas esot konsulātā veiktā audioieraksta atšifrējums, ar ko Turcija iepazīstinājusi citu valstu augstākās amatpersonas.

Saūda Arābijas valdības kritiķis Hašogi tika nogalināts pērnā gada oktobrī.

Slepkavības audioieraksts vēlāk nonāca Turcijas izlūkdienestu rokās.

Hašogi rakstīja laikrakstam "The Washington Post" un dzīvoja ASV. Viņš pēdējoreiz tika redzēts, ieejam Saūda Arābijas konsulātā Stambulā 2018.gada 2.oktobrī. Viņš vēlējās iegūt vajadzīgos dokumentus, lai varētu apprecēties ar savu līgavu - turcieti.

Saūda Arābija sākotnēji liedzās, līdz visbeidzot atzina, ka žurnālists nogalināts ar iepriekšēju nodomu pastrādātā slepkavībā. Saūda Arābijas prokuratūra noliegusi, ka ar   Hašogi  slepkavību būtu saistīts kroņprincis Mohammeds bin Salmans.

Laikraksts "Sabah" vairākkārt publicējis ar Hašogi nāvi saistītus materiālus, taču dažos gadījumos to ticamība tikusi apstrīdēta.

Jaunākajā rakstā atklāta informācija no slepkavības ieraksta.

Laikraksts vēsta, ka viens no saūdarābu tiesu medicīnas ekspertiem, kas bija iesaistīts Hašogi slepkavībā, pirms žurnālista ierašanās esot viņu nosaucis par "upurējamu dzīvnieku".

Tikko kā Hašogi iegāja konsulātā, viņam esot piezagušās aizdomas, raksta "Sabah". Konsulātā Hašogi pateica, ka Interpola rīkojuma dēļ viņam esot jāatgriežas Rijādā. Žurnālists atteicās klausīt un centās uzrakstīt īsziņu dēlam, taču viņu sazāļoja.

Hašogi pēdējie vārdi pirms nāves esot bijis lūgums neaizspiest viņam muti, jo viņš cieš no astmas. Pēc tam vīrietis zaudēja samaņu, norāda avīze.

Hašogi esot nosmacēts ar plastmasas maisiņu, un ierakstā dzirdama arī viņa līķa sazāģēšana, apgalvo "Sabah".

Turcijas varasiestādes iepriekš oficiāli apstiprinājušas Hašogi slepkavības audioieraksta pastāvēšanu, taču ne tā saturu. Turcija ar to ļāvusi iepazīties citu valstu līderiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu