Melngalvju nams – apmeklētāko apskates objektu topā Latvijā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Melngalvju nams ir viena no Latvijas ievērojamākajām un skaistākajām ceļojuma apskates vietām pašā Rīgas sirdī. Tā durvis ar interesantām ekspozīcijām un vēsturiski nozīmīgām telpām apmeklētājiem ir atvērtas septiņas dienas nedēļā, ko novērtējuši tūristi ne tikai no Latvijas, bet visas pasaules.

Ne velti augusta beigās plaši zināmais ziņu kanāls CNN Travel publicēja Latvijas skaistākās apskates vietas, īpaši izceļot Melngalvju namu.

Savukārt Big 7 Travel veicis apkopojumu, kurā noskaidrotas septiņas Rīgā populārākās apskates vietas. Tās apmeklējot, cilvēki ar to dalās sociālajā vietnē Instagram. Melngalvja nams ierindojies godpilnajā 3. vietā.

Jāņem vērā, ka šī paša Big 7 Travel pētījumā noskaidrots, ka 67% aptaujāto lēmumus apmeklēt kādu tūrisma, kultūras vai izklaides vietu, ietekmē tieši sociālais tīkls Instagram.

Kāpēc Melngalvju nams ir tik populārs?

Melngalvju nama apmeklējuma laikā ir iespējams ienirt noslēpumainajos viduslaikos un iztēloties, kā namā dzīvoja melngalvji – jauni, neprecēti, lielākoties vācu vai holandiešu izcelsmes tirgoņi.

Greznajās nama zālēs, vēsturiskajos pagrabos un kabinetos var sajust 700 gadus senus Rīgas un leģendārās Melngalvju brālības vēstures notikumus, kuru centrā bija kultūras pasākumi, tirgošanās un pilsētas sabiedriskā dzīve.

Ar īpašu programmu Melngalvju nama apmeklējums ir saistošs arī skolas vecuma bērniem, jo ekskursijas laikā skolēniem ir iespēja iejusties tirgotāja lomā, uzlaikot viduslaiku bruņinieka ekipējumu un izkalt Melngalvju biedra monētu.

Greznās telpas ir iecienījuši daudzi pasākumu organizatori, Melngalvju namā rīkojot korporatīvos pasākumus, nozīmīgas pieņemšanas, koncertus, kāzas, svinīgas vakariņas, dzīvē svarīgu notikumu foto sesijas vai citus pasākumus.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu