Maison & Objet dizaina izstāde atklāj: aktuālākās krāsas mājoklim

Ko sagaidīt 2020. gadā?
TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Houzz/Publicitātes foto

Laiki mainās un parādās arvien jaunākas interjera tendences, kas ietekmē mūsu perspektīvu uz interjera dizainu līdz pat smalkākajām detaļām. Šomēnes norisinājās prestižā Parīzes dizaina izstāde Maison & Objet, kurā ik gadu piedalās vairāk nekā 3000 zīmolu pārstāvji, bet pašu izstādi apskata teju 90 000 apmeklētāju. Amerikāņu portāls "Houzz" izstādē noskaidroja, kādas būs aktuālākās sienas krāsas 2020. gadā.

Vairāk krāsu - mazāk vienkrāsainības

Jau pērn maksimālisms, krāsu mudžeklis un kontrasts kļuva par būtiskāko interjera tendenci 2019. gada dizaina izstādēs. Arī nākamajā gadā melnbaltās un pelēkās krāsas vairs nebūs tik aktuālas, kā tas bija vien pirms pāris gadiem. Nākamajā gadā nebaidies eksperimentēt: kombinē apelsīna, olīvu zaļos, asiņu sarkanos toņus - krāsu kontrasts būs nākamā gada modē. Atceries - vislabāk krāsas kontrastēs, ja tās būs analogas krāsu aplī - lielisks piemērs ir Mondriāna gleznas, kurās savstarpēji mijas zilā, dzeltenā un sarkanā krāsa.   

Asiņu sarkanais, oranžais un sinepju

Radi mājoklī saulainu un enerģisku interjeru ar silto toņu palīdzību - bordo, sarkanvīna, asiņu sarkanā, apelsīna, sinepju un zeltaini brūnajiem toņiem. Šo krāsu savstarpējā mijiedarbība radīs siltu un harmonisku atmosfēru.  

Haki, dzeltenzaļais un liepu zaļais

Savukārt, no vēso toņu spektra interjera tendences iekaros dažādu toņu zaļās krāsas. Pērn par gada pieprasītāko krāsu kļuva skuju zaļais un to vēl aizvien varam manīt gan plašpatēriņa dizaina preču veikalos, gan smalkos salonos, taču dizaineri prognozē, ka šo krāsu drīz vien izkonkurēs dzeltenīgi zaļās krāsas.  

Bēšā harmonija un medus krāsas

Bēšie toņi ir nemirstoša klasika, kuru būtu grūti nodēvēt par jaunāko tendenci, taču nu šīs krāsas akcentē arī vadošie dizaineri. Atvasini bēšos toņus ar brūnganām mēbelēm, sinepju krāsas aizkariem un sjēna krāsas akcentiem. 

Pavasara toņi kombinācijā ar haki 

Haki krāsas un olīvu toņiem pavasara krāsas - rozā, pasteļzilā, koraļļu un dzeltenā - darbosies gandrīz kā garšvielas ēdienam. Interjers acumirklī kļūs par siltu, mājīgu un dabisku oāzi. 

Kontrastējošie dārgakmeņu toņi

Dārgakmeņu toņi, karaliski sarkanais, jūras zilais, violetais, zelta, aveņu sarkanais un meža zaļais kļuva par gardu kumosu Ziemassvētku dekoru un to sēriju dizaineriem, bet šī aktualitāte krietni iestiepās arī turpmākajos gada mēnešos un ne velti - šo krāsu mēbeles, dekori un pat sienas krāsas  nekavējoties piešķir mājoklim dārgu un elegantu izskatu.  

Maigi zilā, oranžā un rozā savienība

Līdz ar jaunajām tendencēm, skatuves gaismā iekļuvuši arī interjeri ar dažādu spektru zilo krāsu, veclaicīgi rozā, zaļā un sinepju kombinācijām. 

Dabiskie toņi

Visbeidzot, kārta pienākusi zemes toņiem - izstādes Maison & Objet vadošie dizaineri nav smādējuši matētas melnās virmas, brūnos toņus, neapstrādāta koka un mauriņa zaļās krāsas. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu