Ārkārtējā situācija atkritumu apsaimniekošanas jomā Rīgā ir spēkā, skaidro VK (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Una Kupruka/LETA

Ārkārtējā situācija atkritumu apsaimniekošanas jomā Rīgā ir spēkā, tomēr Saeimai vēl jālemj par tās pamatotību, skaidroja Valsts kancelejā (VK).

Vakar, 11.septembrī, Ministru kabinets atbalstīja Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) sagatavoto rīkojumu par ārkārtējās situācijas izsludināšanu atkritumu apsaimniekošanā Rīgā.

Kā atzīmē VK, rīkojums stājās spēkā ar valdības lēmumu, tomēr vēl nepieciešams Saeimas lēmums par ārkārtējās situācijas izsludināšanas pamatotību.

Likums par ārkārtējo situāciju un izņēmuma stāvokli paredz, ka Ministru kabinetam ir tiesības izsludināt ārkārtējo situāciju uz laiku līdz trim mēnešiem.

Savukārt Saeimas Prezidijam Ministru kabineta lēmums par ārkārtējo situāciju ir nekavējoties jāiekļauj Saeimas sēdes darba kārtībā. Ja Saeima to noraida, valdības lēmums zaudē spēku un saskaņā ar to ieviestie pasākumi nekavējoties tiek atcelti.

Bija iecerēts, ka Saeima par valdības lēmuma pamatotību varētu lemt jau šodien, tomēr tas netika darīts. Tas nozīmē, ka ārkārtas situācija patlaban ir spēkā, taču, ja nākamnedēļ Saeima šo valdības lēmumu atzīs par nepamatotu - ārkārtas situācija beigsies, skaidroja VK.

Tikmēr sarunu procedūra, kurā tiks izvēlēts atkritumu apsaimniekotājs 12% noslēgto līgumu, visticamāk, noslēgsies tuvākās diennakts laikā, aģentūra LETA uzzināja Rīgas domē.

Valdības rīkojums paredz, ka domei sēdē nebūs jāapstiprina jauns tarifs, jo procedūras uzvarētājs darbu nodrošinās, balstoties uz līdz šim sniegto operatoru nosacījumiem, kas nozīmē, ka iedzīvotājiem nekādām izmaksām nebūtu jāpieaug.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja parlamenta priekšsēdētājas Ināras Mūrnieces (VL-TB/LNNK) padomniece Dace Balode, pēc tam, kad Saeimā būs saņemti attiecīgi dokumenti, šis jautājums būs jāskata tuvākajā kārtējā sēdē, kas varētu tikt sasaukta 19.septembrī.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu