Latviju sasniedzis modernizētais Passat (1)

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Volkswagen Passat
Volkswagen Passat Foto: Publicitātes foto

Līdz Latvijai nonācis atjaunotais Volkswagen Passat, kas ieguvis virkni uzlabojumu, tai skaitā inovatīvas palīgsistēmas. 

Atjaunotais Passat kļūst par pirmo Volkswagen IQ.DRIVE modeli, jo iegūs palīgsistēmu Travel Assist, kas veicina ne tikai nākamā līmeņa drošību uz ceļa, bet arī nodrošina daļēji automatizētu braukšanu kruīza režīmā līdz 210 km/h.

Passat kā pirmais Volkswagen modelis ir aprīkots ar jauno, ārkārtīgi efektīvo turbo dīzeļdzinēju 2.0 TDI Evo ar 150 ZS. Četru cilindru dzinējs rada ievērojami mazāk CO2 izmešu nekā līdzvērtīgs dzinējs iepriekšējos modeļos. 2.0 TDI Evo dzinējam atjauninātajā Passat ir dubulta katalītiskā neitralizatora SCR sistēma un divkārša AdBlue dozēšana. Dzinēju klāstā ietilpst arī trīs benzīna dzinēji (TSI) ar 150 ZS, 190 ZS un 272 ZS, kā arī vēl trīs TDI dīzeļdzinēji ar attiecīgi 120 ZS, 190 ZS un 240 ZS.

Foto: Publicitātes foto

Nebijusi inovācija atjaunotājā Passat ir stūre, kas atpazīst autovadītāja pieskārienus, tādējādi nodrošinot interaktīvu saskarni tādai palīgsistēmai kā Travel Assist. Papildus tam stūre pirmo reizi ir aprīkota ar Emergency Steering Assist, kas uzlabo drošību, bremzējot neparedzētos manevros.

Foto: Publicitātes foto

Modernizētajā Passat ieviestas arī citas inovācijas. Piemēram, mobilā atslēga jeb iespēja ar viedtālruni automašīnu atslēgt un iedarbināt. Tāpat ir iespējams drošā veidā nosūtīt šo mobilo atslēgu (Mobile key) draugiem vai ģimenei. Tāpat modernizētais Passat ir vien otrs modelis aiz aktuālā Touareg, kam par papildus samaksu būs pieejami matricas LED lukturi.

Foto: Publicitātes foto

Šai Passat versijai ir pavisam jauna informācijas un izlaides sistēma Modular Infotainment Matrix (MIB3) ar komplektācijā iekļauto SIM karti, kas nodrošina automašīnai pastāvīgu savienojumu ar internetu. MIB3 arī piedāvās straumēšanas pakalpojumus, interneta radio, interneta  aplikāciju tehnoloģiju, Wi-Fi hotspot funkciju, bezvadu Apple Carplay savienojumu un balss vadību.

Foto: Publicitātes foto

Kopš nonākšanas tirgū 1973.gadā visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 30 miljoni Passat, savukārt Baltijas valstīs realizēti vairāk nekā 9000 iepriekšējās paaudzes modeļa vienību. Passat būs pieejams vairākās versijās - kā sedans, universālis un paaugstinātas caurgājības modelis Alltrack, un šo auto sākuma cena būs no 25 900 eiro līdz 41 403 eiro. Novembrī pārdošanā nonāks arī Passat GTE ar Plug-in hibrīds, kas elektriski ar vienu uzlādes reizi var nobraukt 55 kilometrus.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu