Maduro paraksta vairākas vienošanās ar Venecuēlas opozīcijas frakcijām

TVNET/LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro
Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro Foto: AFP/SCANPIX

Venecuēlas prezidents Nikolass Maduro pirmdien parakstījis vairākas vienošanās ar opozīcijas frakcijām, lai gan opozīcijas līderis Huans Gvaido dienu pirms tam paziņoja, ka sarunas ar valdību par Venecuēlas krīzes pārvarēšanu ir cietušas pilnīgu neveiksmi.

Maduro sociālajā tīklā "Facebook" paziņojis, ka priecājas par vienošanos noslēgšanu un publiskoja dokumentu, kuru parakstījušas Venecuēlas amatpersonas un nelielo opozīcijas partiju pārstāvji.

Gvaido, kurš janvārī sevi pasludināja par prezidenta pienākumu pagaidu izpildītāju un kuru par leģitīmu Venecuēlas valsts pagaidu vadītāju atzinušas aptuveni 50 valstis, arī ASV un daļa Latīņamerikas valstu, šo dokumentu nav parakstījis.

Viņš svētdien paziņoja, ka opozīcijas un valdības sarunas, kuras Maduro valdība pameta jau pirms piecām nedēļām, ir cietušas pilnīgu neveiksmi.

Abas puses sāka sarunas jūlijā, turpinot maijā Oslo sākto sarunu procesu. Taču augustā Maduro atsauca no sarunām valdības delegāciju, apsūdzot opozīciju, ka tā atbalsta ASV sankcijas pret Venecuēlu.

Venecuēlā turpinās konfrontācija starp kreisi noskaņoto prezidentu Maduro un Nacionālas asamblejas spīkeru Gvaido.

30.aprīlī Gvaido mēģināja rosināt militāru sacelšanos pret Maduro, taču neguva bruņoto spēku atbalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu