Jūlijā ES patvēruma pieteikumu skaits pieaudzis par 26% (2)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Migranti no Turcijas sasnieguši Grieķijai piederošo Lesbas salu
Migranti no Turcijas sasnieguši Grieķijai piederošo Lesbas salu Foto: AFP/SCANPIX

Jūlijā Eiropas Savienībā (ES) ievērojami pieaudzis patvēruma pieteikumu skaits, iepriekšējā mēneša rādītājus pārsniedzot par 26%, otrdien paziņoja Eiropas Patvēruma atbalsta birojs (EASO).

Jūlijā ES iesniegti 62 900 lūgumi pēc patvēruma, kas ir lielākais skaits kopš 2017.gada marta, paziņoja EASO. Statistiska aptver ES, Norvēģiju un Šveici.

Skaita pieaugumu var daļēji izskaidrot ar faktu, ka jūnijā bija ļoti maz patvēruma pieteikumu, norādīja EASO. Tomēr laika posmā no janvāra līdz jūlijam patvēruma pieteikumu skaits pieaudzis par 11%, salīdzinot ar to pašu laika posmu iepriekšējā gadā.

Visvairāk pieteikumi saņemti no Sīrijas, Afganistānas un Venecuēlas iedzīvotājiem, kuri kopā veido trešo daļu no patvēruma lūdzēju skaita.

Kā paziņoja EASO, Eiropas varasiestādes jūlijā apstrādājušas 50 970 pieteikumus, 65% no tiem noraidot. Pavisam ES, Norvēģijā un Šveicē vēl nav izskatītas 455 133 patvēruma lūguma lietas.

Lai arī pieteikumu skaits pieaug, tas tālu atpaliek no 2015.-2016.gada rādītājiem. 2016.gada jūlijā tika saņēmi teju 120 000 lūgumu pēc patvēruma.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu