Latviete Alīna Grinpauka starp labākajiem ilustratoriem pasaulē

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Publicitātes foto

Alīna Grinpauka ir modes ilustratore, kura sadarbojusies ar tādiem pasaules zīmoliem kā “Valentino“, “Alberta Ferretti“ un “Tiffany & Co“. Šomēnes prestižā vācu izdevniecība “Taschen“ viņu iekļāvuši starp 100 labākajiem ilustratoriem pasaulē!

Piektdien, 27.septembrī, līdz ar “Taschen” grāmatas prezentāciju, Alīna vērs durvis arī pirmajai ilustrācijas žanram veltītai mākslas telpai Baltijas reģionā - “Metro store Riga”.

Modes izpēte Alīnu ir vedusi no Rīgas uz Ņujorku un atpakaļ. Studējusi Dizaina un mākslas vidusskola, Latvijas Mākslas akadēmijā, kā arī Ņujorkā notiekošajās mākslas studijās un darbnīcās.

Foto: Publicitātes foto

“Lai nodotu savu vēstījumu modes ilustrācijā, esmu atradusi savu vizuālas izteiksmes veidu, sapludinot kopā mūsdienu modes ilustrāciju ar figurālo glezniecību. Lai padarītu ilustrāciju “dzīvu“ esmu atteikusies no digitālā attēlošanas veida par labu intuitīvai gleznošanai - izmantojot ogli, akvareli un akrilu. ”

“Grafikas statiskā elegance apvienojumā ar spilgtiem akrila akcentiem ir veids, kā runāju par savu galveno tēlu – cilvēku. Atklāts un sasniedzams, tomēr ar skatienu, kas vērsts ārpus kadra. Spēcīgs savā ievainojamībā. Tāds ir mans tēls.

Foto: Publicitātes foto

“Man modes ilustrācija ir stila, ideju, emociju un mirkļa sintēze. Cilvēka stāsts, personisks un pārradāms katrā jaunā gleznā.”

“Pasaules kontekstā, Latvijas ilustratori nav plaši pārstāvēti, tāpēc izmantoju radušos iespēju tos pulcēt vienkopus, lai, daloties ar pieredzi, kopīgi veidotu plašāku atpazīstamību. Ilustrācijas žanram veltītā galerija “Metro Store Riga” apvienos spilgtākos reģiona ilustratorus, klātienē ļaujot iepazīties ar pašiem autoriem, to darbiem un tehnikām.“

Foto: Publicitātes foto
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu