Zimbabves galvaspilsētā aptur dzeramā ūdens padevi (2)

"Esam izsmēluši ūdens budžetu"
LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Zimbabves galvaspilsētā Hararē otrdien apturēta dzeramā ūdens padeve, jo ārvalstu valūtas trūkuma dēļ varasiestādēm nav līdzekļu, lai iepirktu ūdensapgādes sistēmai nepieciešamās ķimikālijas, pavēstīja amatpersonas.

"Inflācijas un valūtas svārstību dēļ mēs esam izsmēluši ūdens budžetu," sacīja Harares pašvaldības pārstāvis sakariem ar presi Maikls Čideme.

Galvaspilsētas trūcīgajos rajonos iedzīvotāji ūdeni iegūst upēs un akās, raisot bažas par holēras un citu slimību, kas izplatās ar ūdeni, uzliesmojumu.

Foto: Reuters/ScanPix

Ūdensapgādes un kanalizācijas problēmu dēļ Zimbabve pērn pieredzēja vienu no smagākajiem holēras uzliesmojumiem aizvadītajā desmitgadē. 2008.gadā ar holēru nomira vairāk nekā 5000 cilvēku.

Čideme pauda cerību, ka varasiestādēm izdosies saņemt ķimikālijas šonedēļ, vienlaikus atzīstot, ka "nav pārliecināts, cik ilgam laikam ar to būs līdzēts".

Zimbabve jau vairākus gadus atrodas uz infrastruktūras sabrukuma sliekšņa, un aptuveni pieci miljoni iedzīvotāju ir atkarīgi no palīdzības.

Prezidents Emersons Mnangagva jūnijā solīja, ka līdz gada beigām tiks atkal ieviesta pašas Zimbabves valūta, šādi cenšoties atjaunot ekonomisko stabilitāti naudas grūtībās iestigušajā valstī.

Zimbabve atteicās no savas valūtas 2009.gadā milzīgās hiperinflācijas dēļ.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu