Labdarības balles stils: princešu cienīgs sapnis

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: publicitātes

Kultūras pilī "Ziemeļblāzma" ar lieliem panākumiem norisinājās trešā Baltijas labdarības balle, kura pulcēja Rīgā vairāk nekā trīs simtus viesu no Latvijas, Krievijas, Zviedrijas, Igaunijas, Francijas, Austrijas un citām valstīm. Balles laikā tika savākti līdzekļi Emīla Dārziņa mūzikas skolai, kuru summa vairākkārt pārsniedza organizatoru cerības.

Pēc tradīcijas balle sākās ar debitantu deju, kuri publikas uzmanībai piedāvāja ne tikai svinīgu polonēzi, bet arī jautru kadriļu, par ko saņēma ilgstošus aplausus. Pēc oficiālās atklāšanas viesi aizrautīgi pievienojās debitantiem, dejojot valsis un galopus simfoniskā orķestra pavadībā, kuru vadīja Maskavas muzikālā teātra "Novaja opera" diriģents Andrejs Ļebedevs. Vēlāk, balles svinīgajā koncertā, viesi baudīja lieliskās Veronikas Džiojevas, Maskavas Lielā teātra solistes, un vācu operas dīvas Nadjas Mihaeļas brīnišķīgās balsis, kuras izpildīja ārijas no Mocarta, Dvoržāka un Ofenbaha operām. Deju programmu turpināja Jelgavas Big Band mūziķi, - pienācis laiks fokstrotam, tango, rumbai un ča-ča-ča. Vakara gaitā bija vēl daudz muzikālu un vokālu pārsteigumu, un pat balles vadītājs Ivars Kalniņš - viņa partnere bija slavenā balerīna Ilze Liepa - nodziedāja viesiem.

Foto: publicitātes

Baltijas balle tradicionāli ir ar labdarības nolūku, šogad par mērķi izvirzot atbalstu Emīla Dārziņa mūzikas skolai. Kopā ar simfonisko orķestri viesu priekšā izcili uzstājās tās audzēknis – brīnišķīgais vijolnieks Daniils Bulajevs. Viesus ar priekšnesumu priecēja arī slavenais pianists - skolas absolvents Andrejs Osokins. Balles laikā tika savākti 8000 eiro, kas, pēc skolas direktora teiktā, ļaus tās audzēkņiem iegādāties divas klavieres.

Baltijas balle Rīgā ir spilgts, elegants pasākums, kas rotā Latvijas galvaspilsētas kultūras un sabiedrisko dzīvi. Ceturtā Baltijas labdarības balle notiks 2020. gada 19. septembrī.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu