Baltais nams ierobežojis pieeju Putina un Trampa telefonsarunu ierakstiem

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
ASV prezidents Donalds Tramps
ASV prezidents Donalds Tramps Foto: ALEXANDER DRAGO/REUTERS

Baltā nama mēģinājumi ierobežot piekļuvi prezidenta Donalda Trumpa sarunām ar ārvalstu līderiem attiecas arī uz telefona zvaniem ar Saūda Arābijas kroņprinci Mohammedu bin Salmanu un Krievijas līderi Vladimiru Putinu, tā, atsaucoties uz informētiem avotiem, vēsta CNN.

Piemēram, pēc Trampa telefonsarunas ar kroņprinci Mohammedu bin Salmanu Baltā nama ierēdņiem, kuriem parasti tiek nodots sarunas atšifrējums, šādi izraksti vispār nebija pieejami, kas ir ļoti neierasti. Savukārt attiecībā uz kontaktiem ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu, saskaņā ar kāda bijušā Trampa administrācijas pārstāvja teikto, pastāv vismaz vienas telefonsarunas ieraksts, kura atšifrējumam ir strikti ierobežota pieeja.

Pēc raidsabiedrības CNN vēstītā, nav gan īsti skaidrs, vai Saūda Arābijas kroņprinča un Krievijas prezidenta Vladimira Putina telefonsarunu ieraksti ir ievietoti tajā pašā paaugstinātas drošības elektroniskajā sistēmā, kas izmantota arī nesenās ASV prezidenta Donalda Trampa un Ukrainas prezidenta Volodimira Zelenska telefonsarunas ieraksta uzglabāšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu