SpaceX beidzot parāda kuģi, kas kosmosā vizinās tūristus (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Kosmosa kuģis "Starship".
Kosmosa kuģis "Starship". Foto: Reuters/ScanPix

SpaceX dibinātājs Īlons Masks atklājis kosmosa kuģa prototipu, kas tiks izmantots privātiem ceļojumiem uz Mēnesi un Marsu.

Kā vēstīts vietnē "Live Science", kosmosa kuģa “Starship” jaunās versijas - “Mark 1” un “Super Heavy” - kosmosā varēs nogādāt līdz pat 100 cilvēkiem. Sākumā lidojumu mērķis būs Mēness, bet vēlāk jau Marss.

“Es domāju, ka šī ir iedvesmojošākā lieta, ko es jebkad esmu redzējis. Šis transportlīdzeklis ir lieliskas komandas brīnišķīga darba rezultāts,” teica Masks, uzrunājot aptuveni 200 SpaceX darbinieku.

Foto: Reuters/ScanPix

Masks cer, ka “Starship” prototips Zemes orbītā ieies aptuveni sešu mēnešu laikā. Savukārt privātpersonas kāpt uz tā klāja un doties kosmosa ceļojumos varēs jau nākamajā gadā.

“Starship būs jaudīgāka raķete vēsturē, kas varēs cilvēkus nogādāt uz Mēness, Marsa vai vēl tālāk,” vietnē Twitter rakstīja SpaceX.

Pagājušajā gadā SpaceX paziņoja, ka 117 metru garā, vairākas reizes lietojamā raķete apkārt Mēnesim izvizinās japāņu miljardieri Jusaku Maedzavu un mākslinieku komandu kaut kad 2020. gadā.

Foto: Reuters/ScanPix

Masks arī atklāja, ka ar “Mark 1” jau tuvākajā nākotnē būs iespējams veikt suborbitālos lidojumus lielā augstumā.

Maska mērķis ir nosūtīt uz Mēnesi un Marsu cilvēku, lai radītu “daudzplanētu civilizāciju”. Viņš arī plāno būtiski samazināt potenciālo ceļojuma cenu. Ar līdz šim pieejamām tehnoloģijām teorētiski vienas personas nogādāšana uz Marsa izmaksātu 10 miljardus dolāru, bet tagad “biļetes” cena ir sarukusi līdz 200 tūkstošiem.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu