"Cabaret" šogad spīdēs un kārdinās 30. gadu glamūrā un bohēmā

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TVNET

Šā gada decembrī un 2020. gada janvārī H20 6 Kvartāla lielā zāle pārtaps par teātra restorānu, kurā valdīs "Cabaret" atmosfēra un kurā saposušies viesi pulcēsies, lai baudītu dzirkstošu vakaru savu izvēlēto galda biedru, džeza orķestra, dziedātāju, dejotāju un aktieru kompānijā.

Šī gada iestudējumā režisors Viktors Runtulis un viņa komanda atgriezīsies 20. gadsimta 30. gados, kad Eiropā un ASV sāka veidoties vietas, kurās pulcējās radošas personības un dzīves baudītāji. Mākslinieki pa vienam vai vairāki uzstājās uz skatuves - kāds dziedāja, cits dejoja vai skaitīja dzeju, vēl cits to visu iemūžināja gleznā. Pārējie, bohēmas un absinta virpuļa apņemti, vērtēja un baudīja šīs dzīvās performances.

Koncertiestudējuma “ABSINTS” veidotāji saglabās gan šo intīmo uzstāšanās formu, gan arī veidos ļoti krāšņas un iespaidīgas kulminācijas, kurās tiks iesaistīti visi iestudējuma personāži.

Jau tagad top notikums, kura veidošanā iesaistīti mūziķi, aktieri, horeogrāfi, cirka mākslinieki, kostīmu un skatuves dizaineri, kā arī tehniskā komanda, lai visi kopā apstādinātu laiku un aicinātu skatītājus iejusties pagājušā gadsimta sākuma ainā.

Šogad tiks turpinātas jau iestrādātās Cabaret vakaru tradīcijas – viss sāksies jau no pašas ieejas ar atraktīvu aktieru un mūziķu iesaistīšanos viesu sagaidīšanā. Arī apkalpošana pie galdiņiem notiks kā ierasts – būs iespēja pasūtīt gan dzērienus, uzkodas, gan arī siltos ēdienus.

Lai tuvinātos pagājušā gadsimta 30to gadu sajūtai, džeza orķestris tiks papildināts ar papildu pūtēju sastāvu, savukārt dejotāji, ieturot tā laika stilistiku, savā horeogrāfijā variēs no stepa līdz pat laikmetīgi akrobātiskām kustībām.

Jaunumi sagaidāmi galveno personāžu – solistu sastāvā. Talantīgajai Cabaret dīvai Elzai Rozentālei (grupa “Bur Mani”) šogad pievienosies jauni skatuves kolēģi – Katrīna Anna Vīgante (“Radio Trio”) un Miķelis Putniņš (“Ezeri”). Muzikālā restorāna saimnieka lomā šogad iejutīsies RSU pasniedzējs un improvizācijas teātra pārstāvis Mārtiņš Daugulis, savukārt aktieru un mīmu sastāvu papildinās grupas “Rahu the Fool” dalībnieki.

Par visu detalizētāk: www.cabaret.lv 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu