Latvijas vēstnieks AAE turpmāk būs Atis Sjanīts

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas vēstnieks Apvienotajos Arābu Emirātos Atis Sjanīts
Latvijas vēstnieks Apvienotajos Arābu Emirātos Atis Sjanīts Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas vēstnieks Apvienotajos Arābu Emirātos (AAE) turpmāk būs Atis Sjanīts, kuram Valsts prezidents Egils Levits šonedēļ svinīgā ceremonijā jau pasniedza akreditācijas vēstuli, informē Ārlietu ministrijas (ĀM) Preses centrs.

Darba gaitas ĀM Sjanīts sāka 1992.gadā Juridiskajā departamentā. Sjanīts ir bijis Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Lietuvā, Kanādā, Ukrainā un Turcijā, kā arī nerezidējošais vēstnieks Moldovā, pie Svētā Krēsla un Neatkarīgā Maltas Bruņinieku Ordeņa.

Savas diplomātiskās karjeras laikā Sjanīts strādājis dažādos amatos ĀM Rīgā, tostarp bijis valsts sekretāra vietnieks juridiskajās un konsulārajās lietās, Starptautisko organizāciju un humanitāro jautājumu departamenta direktors, speciālo uzdevumu vēstnieks Plānošanas grupā, kā arī pildījis Ministru prezidenta ārlietu padomnieka pienākumus.

Sjanīts pārvalda vācu, angļu, franču, lietuviešu, krievu un ukraiņu valodu. Viņš ir saņēmis Lietuvas, Maltas Ordeņa, Ukrainas, Vatikāna un Francijas apbalvojumus.

Sjanīts vēstnieka amatā nomaina Astru Kurmi, kura bija Latvijas vēstniece AAE no 2017.gada oktobra līdz 2019.gada augustam.

Latvijas vēstniecība Abu Dabī ir vienīgā Latvijas diplomātiskā pārstāvniecība Persijas Līča valstu reģionā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu