Budapeštas dizaina nedēļā prezentē arī Latvijas dizaina sasniegumus

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas karogs. Ilustratīvs attēls
Latvijas karogs. Ilustratīvs attēls Foto: Zane Bitere/LETA

Piektdien Budapeštā atklāta Latvijas dizaina sasniegumu izstāde, informēja Kultūras ministrijas (KM) pārstāve Inita Kabanova.

Izstāde ir daļa no Budapeštas dizaina nedēļas. Kabanova stāstīja, ka Baltijas valstīm ir piešķirts goda viesa statuss un tās tiks reprezentētas izstādē "Mūsu goda viesis: Baltijas valstis", kur katra valsts veido savu ekspozīcijas daļu. Izstāde būs skatāma mākslas galerijas ēkā "Atelier Pro Arts".

"Latvijas veidotā izstāde dizaina nedēļas apmeklētājiem reprezentēs Latvijas dizaina sasniegumus - darbus, kuri ir godalgoti vai saņēmuši atzinību nacionālā un starptautiskā līmenī pēdējā gada laikā," teica Kabanova.

Latvijas dizaina ekspozīcijā būs skatāmi septiņi starptautiski un nacionāli godalgoti dizaina darbi. Tāpat Latvijas dizaina sasniegumu darbu fotogrāfijas un apraksti būs izvietoti uz Latvijā ražotām plāksnēm, kuras ir apgleznotas Latvijas meža noskaņās.

Lai veicinātu interesi par Baltijas dizainu sestdien izstādes ietvaros notiks pasākums "Baltijas dizains šodien", kurā pieredzē dalīsies visu Baltijas valstu pārstāvji. Latviju pārstāvēs dizainers Artūrs Analts, dizaina studijas "H2E" uzņēmuma vadītāja Dagnija Balode un kampaņas" #Iamintrovert" radītāja un radošā direktore Una Rozenbauma.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu