RD opozīcija rosina atbrīvot Stepaņenko no Mājokļu un vides komitejas vadītāja amata (2)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
"Gods kalpot Rīgai"  frakcijas vadītājs Vjačeslavs Stepaņenko
"Gods kalpot Rīgai" frakcijas vadītājs Vjačeslavs Stepaņenko Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rīgas domes Mājokļu un vides komitejas opozīcijas deputāti ir savākuši nepieciešamos parakstus, lai sasauktu komitejas ārkārtas sēdi, kurā lemtu par Vjačeslava Stepaņenko (GKR) atbrīvošanu no komitejas priekšsēdētāja amata.

Kā norāda viens no komitejas locekļiem deputāts Lauris Ērenpreiss (V), viņaprāt, Stepaņenko ir jāpamet komitejas priekšsēdētāja amats, jo viņš esot rīdziniekiem neizdevīgās atkritumu monopolsistēmas "politiskais krusttēvs" un viens no skaļākajiem aizstāvjiem.

"Rupji ignorējot vairākkārtējus Konkurences padomes brīdinājumus par konkurences kropļošanu un patērētājiem nelabvēlīgo situāciju, viņš turpināja spītīgi aizstāvēt kopuzņēmuma "Tīrīga" ekskluzīvās monopola tiesības uz 20 gadiem. Tā kā arī tiesa ir apstiprinājusi Konkurences padomes pārmetumus, Stepaņenko ir beidzot jāuzņemas politiskā atbildība un jāatstāj amats," uzskata Ērenpreiss.

Deputāti ir iesnieguši savāktos parakstus un, balstoties uz likumu "Par pašvaldībām", komitejas ārkārtas sēde ir jāsasauc 24 stundu laikā pēc pieprasījuma saņemšanas.

Kā ziņots, 1.oktobrī "Vienotības" frakcijas priekšsēdētāja vietnieks vērsās ar iesniegumu arī pie Rīgas domes priekšsēdētāja Oļega Burova (GKR), lai viņš no amata atstādinātu arī Mājokļu un vides departamenta direktoru Anatoliju Aļeksejenko, kurš parakstīja koncesijas līgumu ar "Tīrīga".

TVNET jau ziņoja, ka Administratīvā apgabaltiesa 1.oktobrī nolēma noraidīt Rīgas pilsētas pašvaldības pieteikumu, kurā lūgts atcelt KP lēmumu par pagaidu noregulējuma piemērošanu Rīgas atkritumu apsaimniekošanas tirgū.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu