"Huligāns" ar krāsas baloniņu un uz vilciena jumta: 83 gadus vecais klimata aktīvists (2)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: TOLGA AKMEN / AFP

Pirmdien klimata aktīvists tika aizturēts par to, ka ar sarkanas krāsas baloniņu uz Lielbritānijas Finanšu ministrijas ēkas uzpūta uzrakstu "Dzīvi, nevis nāvi maniem mazbērniem". Tas nebija nekāds tipiskais klimata protestu dalībnieks - Fils Kingstons ir 83 gadus vecs.

Kingstons jau iepriekš piedalījies klimata aktīvistu grupas "Extinction Rebellion" akcijās. 

Pagājušonedēļ viņš melnā uzvalkā stāvēja ugunsdzēsēju mašīnā pie Finanšu ministrijas, kuras durvju priekšā aktīvisti bija izlaistījuši 1800 litrus mākslīgo asiņu.

"Beidziet finansēt klimata nāvi," vēstīja ugunsdzēsības auto piekarinātais plakāts. Arī toreiz Kingstons tika aizturēts.

Šī gada aprīlī protestētājs ar sirmo galvu Londonā bija uzrāpies uz metro vilciena vagona jumta kopā ar citiem aktīvistiem. Policisti viņu noveda no transporta līdzekļa jumta; vēlāk tiesa lēma bristolietim Kingstonam noteica "komandantstundu" un uz laiku aizliedza iebraukt Londonā, vēsta "The Times".

Kingstons pirms došanās pensijā strādāja probācijas dienestā. 

Viņš apgalvo, ka aktīvisma dēļ esot aizturēts vismaz 11 reižu.

Kingstons aprīlī portālam "Bristol Live" skaidroja, ka viņš protestē tāpēc, ka nevarot noskatīties uz valdību vilcināšanos klimata pārmaiņu jautājumā. Viņš ir viens no "Extinction Rebellion" redzamākajiem pārstāvjiem; viņš uzstājies uz vienas skatuves ar Grētu Tūnbergu.

"Šī ekonomika jāaizstāj ar radikāli citādāku - ar diviem mērķiem: rūpēm par planētas atjaunošanu un koncentrēšanos uz kopējo labumu, neizslēdzot nevienu," saka Kingstons. "Tas ietver arī tos cilvēkus, ko uzskatām par saviem ienaidniekiem."

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu