Krūts veselības diena un Atvērto durvju dienas programma

Piesakies!
Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Pixabay

Eiropas Krūts veselības dienā „Dzīvības koks” aicina interesentus uz Atvērto durvju dienu, kurā iepazīstinās ar biedrības darbību, kā arī būs pieejamas krūts protēzes!

Jau rīt, 15.oktobrī plkst. 10.00 – 16.00 Onkoloģisko pacientu atbalsta biedrība „Dzīvības koks” un „Europa Donna Latvia” aicina ikvienu interesentu uz Atvērto durvju dienu, lai klātienē varētu iepazīties ar biedrības aktivitātēm, kā arī uzzināt ko jaunu par veselīgu uzturu, mazliet izstaipīties, atbrīvot galvu no liekām domām un nedaudz pavingrināt pirkstus zīmēšanā!

Tāpat būs “atvērta” arī „Rozā lentīšu darbnīca” (Rozā lentīte ir simbols cīņai ar krūts vēzi), kur ikviens varēs izgatavot tik rozā lentītes, cik cilvēkiem viņš šo simbolisko piespraudīti vēlētos nodot kā atgādinājumu, ka krūts vēzis ir ārstējams, ja to atklāj agrīni, kā arī to, ka jādara viss, lai dzīve arī pēc vēža turpinātos!

Krūts veselības dienā plānotās aktivitātes: 10.00-11.00 Vieglās brokastis ar dietoloģi Lailu Meiju; 13.00-14.00 Ļauj saviem pirkstiem runāt! Mākslas terapijas brīdis ar Ramonu Kokinu; 15.00-16.00 Šeit un tagad - apzinātā vingrošana ar Ināru Pomeri.

Visas dienas garumā (no plkst. 10.00 - 16.00) būs pieejamas dažādu izmēru krūts protēzes, parūkas, kuponi parūku saņemšanai sadarbībā ar kostimi.lv, kokvilnas cepurītes dāmām pēc ķimijterapijas un par ziedojumu - profesores Daces Baltiņas grāmata “Diagnoze VĒZIS. Kā saprast slimību un ārstēšanu.” Vēl jāmin arī „Rozā lentīšu darbnīca”, kurā ikviens varēs izgatavot un paņemt līdzi tik lentītes, cik cilvēkiem vēlētos tās dāvāt.

Kā uzsver „Dzīvības koks” vadītāja Gunita Berķe, tad krūts vēzis ir izplatītākā onkoloģiskā saslimšana sievietēm, tajā pašā laikā lēni, bet tomēr pieaug agrīni atklātu gadījumu skaits, kas veicina iespējami labākas prognozes ārstēšanai. „Krūts vēža gadījumā bieži tiek veikta mastektomija (krūts noņemšana). Tas ir liels pārdzīvojums sievietei. Krūts rekonstrukcija joprojām nav valsts apmaksāts pakalpojumus, bet krūts protēzes sieviete var saņemt tikai 1 reizi divos gados. Tas ir krietni par maz! Tāpēc esam pateicīgi ziedotājiem, kuri mūsu rīcībā nodevuši protēzes, kuras varam piedāvāt sievietēm. Krūts protēzei nav tikai estētiska vai vizuāla nozīme, tā ir svarīga arī stājai, lai neveidojas, piemēram, mugurkaula deformācija”, stāsta G.Berķe.

Otrdien, 15.oktobrī, no plkst. 10:00- 16:00 Melnsila ielā 13-1, Rīga, „Dzīvības koks” gaida ciemos ikvienu - kā sen zināmus un labi pazīstamus draugus tā arī visus, kas par tādiem grib kļūt, bet līdz šim vēl nav saņēmušies un līdz biedrībai atnākuši!

Lūdzam pieteikties uz atvērto durvju dienu

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu