Republikāņi traucē liecības sniegšanu impīčmenta izmeklēšanā pret Trampu (1)

TVNET/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

Trešdien apmēram 20 republikāņu likumdevēji traucēja Pentagona darbiniecei sniegt liecību demokrātu ierosinātās impīčmenta izmeklēšanas ietvaros, vēsta aģentūra "Reuters". Republikāņi iedrāzās telpā, kur bija paredzēts aiz slēgtām durvīm sniegt liecību, un sāka kliegt.

Bija paredzēts, ka trešdien izmeklēšanas ietvaros liecību sniegs Lora Kūpere - ASV aizsardzības jomas amatpersona, kuras pārziņā ir ar Ukrainu un Krieviju saistītie jautājumi.

Impīčmenta izmeklēšana koncentrējas uz to, vai Donalds Tramps izdarīja spiedienu uz Ukrainu, lai pirms gaidāmajām ASV prezidenta vēlēšanām panāktu izmeklēšanu pret savu politisko konkurentu Džo Baidenu.

Republikāņu ieņemto zāli nācās atbrīvot Kapitolija policijai.

Aculiecinieks aģentūrai "Reuters" stāsta, ka republikāņi esot ienesuši mobilos tālruņus, kaut arī attiecīgajā ēkā jāievēro stingri drošības pasākumi un elektronisko ierīču ienešana ir aizliegta.

"Viņi ir pārbijušies. Viņi cenšas apturēt izmeklēšanu," sacīja demokrāts Teds Lieu. "Viņi negrib, lai lieciniece Kūpere šodien sniedz liecību. Viņi zina, ka tajā būs ASV prezidentu apsūdzoši fakti."

Savukārt republikānis Marks Medouss žurnālistiem par situāciju sēžu zālē sacīja šādi: "Tur ir apmēram 20 cilvēki, vismaz ducis nav nevienā no [izmeklēšanā iesaistītajām] komitejām. Viņi tur gaidīs, kamēr panāks atvērtu un caurspīdīgu procesu."

Demokrāti norāda, ka notikušais uzskatāms par republikāņu mēģinājumu iebiedēt liecinieci.

Pirmdien, divas dienas pirms notikušā, Tramps izteicās, ka "republikāņiem jākļūst skarbākiem un jācīnās" pret viņa impīčmentu.

"The Washington Post" ziņo, ka Kūpere pēc vairāku stundu aizkavēšanās tomēr esot liecinājusi.

ASV pilnvarotais lietvedis Ukrainā Bils Teilors otrdien impīčmenta izmeklēšanā liecināja, ka Tramps saistījis militārās palīdzības piešķiršanu Ukrainai ar izmeklēšanu viņa politiskā sāncenša Džo Baidena kompromitēšanai.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu