Novecojušo tehnoloģiju dēļ sestdien uz 8 stundām pārtrūka LR darbība

CopyLinkedIn Draugiem X
No labās:  Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne, valdes locekle finanšu jautājumos Mārīte Tukiša
No labās: Latvijas Radio valdes priekšsēdētāja Una Klapkalne, valdes locekle finanšu jautājumos Mārīte Tukiša Foto: LETA

Novecojušās infrastruktūras un tehnoloģiju dēļ sestdien, 26. oktobrī, Latvijas Radio uz vairāk nekā 8 stundām nebija pieejams internets un lokālais datu pārraides tīkls, informēja Latvijas Radio.

Klausītājiem nebija pieejams programmu saturs Radio mājaslapās, sabiedrisko mediju portālā LSM.lv un Replay.lv. Tāpat ziņu un programmu veidotājiem nebija piekļuves ziņu lentēm, e-pastiem un lokālo tīklu resursiem.

Latvijas Radio uzsver – sabiedriskā medija infrastruktūra ir tik kritiskā stāvoklī, ka nav iespējams garantēt, ka šādas situācijas neatkārtosies nākotnē. 

“Trauksmes zvanus par katastrofālo infrastruktūras stāvokli mēs esam skandinājuši jau gandrīz gadu. Sestdienas krīzes situācija apliecina - tas nav tikai iedomāts risks, tā ir realitāte. Ja netiks rasts finansējums tehnoloģiskā parka atjaunošanai, mēs varam piedzīvot klusumu ēterā,” norādīja Latvijas Radio valdes locekle finanšu vadības jautājumos Mārīte Tukiša.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu