Kāpēc katram no mums ir jāuzņem vismaz viens savs kailfoto selfijs?

Egoiste
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: depositphotos.com

Mēs ik nedēļu uzņemam neskaitāmas pašbildes - tiesa, vairākumā gadījumu tās sūtām citiem un izvietojam sociālajos tīklos. Bet ir kādas pašbildes, kuru uzņemšana prasa gan vairāk drosmes, gan īstu pašapziņas treniņu. Uzņemts kailfoto selfijs, kā izrādās, spēj darīt brīnumus ar kompleksu pilniem cilvēkiem... Vai tu esi tādu uzņēmis sev pašam? Šoreiz nebūs runa par kailfoto sūtīšanu savam partnerim vai partnerei...

Atkāpei! Kailfoto uzņemšana, nosūtīšana un nedroša glabāšana tālrunī rada risku saskarties ar tavu personīgo datu uzlaušanu, kiberhuligānismu, šantāžu, nevēlamu publicēšanu tiešsaistē.

Mēs neatbalstām kailfoto uzņemšanu ikvienam, kas jaunāks par 18 gadiem.

Psiholoģe Megana Jablonska žurnālā "Cosmopolitan" skaidro, kā pašuzņemts kailfoto var paaugstināt mūsu pašapziņu. 

Objektīvs skats uz sevi no malas un drosmes "ieslēgšana"

Psiholoģe saka, ka sava kailfoto apskatīšana palīdz mums objektīvi palūkoties uz savu ķermeni no malas. "Es domāju, ka mēs, sievietes, kā jau sievietes, ļoti daudz laika pavadām, pārdomājot, kā mēs izskatāmies kāda cita acīs," viņa saka. “Privāti kailfoto, mūsu telefona vai datora ekrānā nosaka drošu attālumu, kas ļauj mums objektīvi izpētīt sevi ar līdzjūtīgu ziņkāri.

Process ir intīmāks nekā skatīšanās tieši spogulī.”

“Bildēs, kuras tiek uzņemtas sociālajiem tīkliem, mēs redzam šo idealizēto versiju par to, kas esam,” skaidro Jablonski.

Foto: depositphotos.com

“Es domāju, ka šajā procesā ir kaut kas patiešām spēcīgs, kad, pagriežot personīgo objektīvu pret sevi tādā veidā, tas ir privāts, līdzjūtīgs un zinātkārs.”

Palīdz iemīlēt ķermeni un beigt sevi kritizēt

"Cosmopolitan" veiktajā aptaujā tomēr atklājās -  57 procenti aptaujas dalībnieku apgalvo, ka viņu pirmais instinkts, vērojot savu kailfoto, ir kritizēt savu ķermeni. Kaut arī psiholoģe Jablonski uzskata, ka šis skaitlis ir satraucošs, viņa tomēr domā, ka šo negatīvo domāšanu ir iespējams izbeigt ar īsu sarunu ar sevi.

“Ja pamanāt sevī tūlītēju negatīvu reakciju, pajautājiet sev: “Kāpēc es kritizēju savu kailo ķermeni? Vai šī ir mana vai tomēr kāda cita kritiskā pārliecība?”

Psiholoģe uzskata, ka kailfoto uzņemšana var palīdzēt iemīlēt savu ķermeni, kā arī atrast to, kas izraisa kompleksus. Mēs ikdienā ik brīdi staigājam drēbēs, ar kuru palīdzību cenšamies noslēpt lieko un izcelt skaisto, - tāpēc iedrošinu katru no jums reiz pamēģināt iemūžināt kailu pašam/ai sevi!

Izmēģini, parotaļājies ar šiem foto un galvenais - aizsargā tos!

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu